Şehit polislere gözü yaşlı veda Şehit polislere gözü yaşlı veda
18-19-20 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleşecek festivale; Türkiye’nin yanısıra, KKTC, Yunanistan, Tunus, Bulgaristan ve İtalya'dan çok sayıda pilot davet edildiğini söyleyen Festival Komitesi Başkanı Fırat Hayri Çeliköz, “Ceyhan yolu Suluca Köyü yakınlarındaki Kelaynak Havacılık Kulübü Uçuş pistinde düzenlenecek festivalde çok hafif motorlu hava araçları sınıfında yer alan Microlight, Ultralight, Autogyro, Paramotor, Serbest paraşüt atlayışları, R/C model uçak gösterileri, sıcak hava balonu uçuşu gösterileri yapılacak” dedi.


Hedeflerinin havacılığı tanıtarak, sevdirmek olduğunu belirterek, bunu da iklim ve meteorolojik anlamda Türkiye'de havacılık faaliyetinin en iyi şekilde gerçekleştirilebileceği Adana'da yapmaya karar verdiklerini vurgulayan Çeliköz, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Çok hafif motorlu hava araçları sınıfında Türkiye'de ilkini Adana'da gerçekleştireceğimiz 'Uluslararası Hava Oyunları Festivali' için hazırlıklarımız tamamlandı. Festivale Adana'da faaliyet gösteren Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Derneği (AHAS), Kelaynak Havacılık Derneği Kulübü, THK Yüreğir Şubesi, Çukurova Üniversitesi Havacılık Kulübü (ÇÜHAK), Türkiye Üniversiteler Havacılık Birliği, THK Adana Havacılık Kulübü'nün katkıları var. İstanbul Havacılık Kulübü de yurt dışından gelecek pilotlara yardımcı oluyor."

Türkiye'nin en iyi serbest paraşütçülerinin bu etkinlikle atlayış yapacaklarını, ayrıca Pilot Ali İsmet Öztürk'ün akrobasi gösterisinde bulunacağını kaydeden Çeliköz, “Festivali 50’nin üzerinde çok hafif motorlu hava araçlarının katılımını bekliyoruz. 1. Adana Uluslararası Hava Oyunları Festivali”nin düzenlenmesinde organizasyona çok büyük destek veren Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’a festival komitesi adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim