Arapça Poster,Tabela ve Afişler Kaldırılıyor. Arapça Poster,Tabela ve Afişler Kaldırılıyor.
Sigarayla Savaşanlar Vakfı Üyesi Mustafa Koçak, günde 300 kişinin sigaradan öldüğünü belirterek, “O sizi öldürmeden siz onu söndürün" dedi.

Sigarayla Savaşanlar Vakfı tarafından sigara içmenin zararlarına dikkat çekmek amacıyla Uğur Mumcu Meydanı'ndan Atatürk Parkı'na kadar yürüyüş düzenlendi. Öğrencilerin de katıldığı yürüyüşte dövizlerle sigaranın zararlarına dikkat çekildi. Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde biten yürüyüş sonrasında Sigara Bıraktırma Uzmanı ve Sigarayla Savaşanlar Vakfı Üyesi Mustafa Koçak, yaptığı konuşmada Türkiye'de sigara nedeniyle günde yaklaşık 300 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Koçak, dünyada ve Türkiye'de sigara tüketiminin her geçen gün azaldığını, Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 9'a kadar düştüğünü belirterek, "Bunun nedeni de çocuğun sigara içen anne ve babasını görmesidir" diye konuştu.

Türkiye'de sigara içme oranının yüzde 51, Amerika'da ise yüzde 4 olduğuna dikkat çeken Koçak, "Bir tiryaki yılda bin 500 dolar sigaraya para harcıyor. Ayrıca sigarayla birlikte 4 bin adet toksit madde ile her sigarada zehir alıyoruz. Kendinizi, ailenizi ve ekonominizi düşünerek sigaradan vazgeçin" dedi.

Koçak, sigaranın öğrencileri büyütmeyeceğini ve ergen göstermeyeceğine dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Sigaraların üzerinde sizi öldürür diye yazıyor ama yine de içenler var. Buna rağmen içmek bile bile ölüme gitmektir. Bu nedenle biz bilinçli olacağız ve hem kendimiz sigara içmeyeceğiz hem de çevremizdekilerin sigara içmesine izin vermeyeceğiz."


Editör: TE Bilişim