Yeşim Veryeri Misey Markası ile İlk Defilesini Yaptı Yeşim Veryeri Misey Markası ile İlk Defilesini Yaptı
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nermin Akray, Fen İşleri Daire Başkanı Özlem Hilal, İnşaat Mühendisi Ali Taner Kozanoğlu ile Elektrik Mühendisi Şengül Çardak, Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Adana’nın günlük 1500 ton çöpünün ayrıştırılması ve işlenmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Katı Atık Bertaraf Tesisleri Proje Müdürü Cevdet Kurtay, “Adana Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız sözleşme gereği; 3 adet çürütme tankının yanı sıra, 3 adet daha çürütme tankı yapıldı. Bunlarda 1 ay içerisinde devreye alınacak ve gaz üretimine başlanacak” dedi.
Gelen katı atığın yüzde 50’sinin organik çöp olduğunu vurgulayan Kurtay, “Bu çöpü tanklarda çürüterek fermantasyon dediğimiz işlemden geçirip, elektrik enerjisi üretiyoruz. Bunu da ulusal hatta veriyoruz” şeklinde konuştu. Kurtay, ayrıca tesislerde; çöpteki plastik pet, alüminyum gibi ambalaj atıklarının da ayrıştırıldığını bildirdi.
Verdiği bilgilerden dolayı Proje Müdürü Cevdet Kurtay’a teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nermin Akray, en son teknoloji ile çalışan Adana Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin, Türkiye’ye örnek bir tesis olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilişim