Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon
 Yazılı açıklama yapan Yılmaz, Bahçeli’nin Kerkük ziyaretinin yerinde bir karar olduğunu ifade ederek, “Bahçeli’nin Kerkük Türkmenlerine yönelik ziyaret düşüncesi son derece olumlu ve yerinde bir karardır. Kendisini destekliyorum. Aynı yönde bir ziyaretin Halep Türkmenleri için de gündeme alınmasında fayda görmekteyim” diye konuştu.
Bahçeli’nin davet etmesi durumun da kendisine Türkmenlere yönelik yapılacak bu gezilerde eşlik etmeye hazır olduğunu belirten Yılmaz, “Bölgede dengeler her gün farklı bir gelişmeye kapı aralamaktadır. Bu nedenle özellikle Irak’ta Türkmen varlığı konusun da yapılan hatalardan ders alıp aynı hatalara düşmemek gerekmektedir. Bu konu da hükümetin de özellikle Türkmen politikaları netleşmelidir” dedi.
Ahmet Reyiz Yılmaz, Bahçeli’ye bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade ederek, “Bahçeli gelişen yeni süreçleri milliyetçiler açısından yeniden değerlendirmelidir. Bu konu da bölge ile alakalı birikim ve deneyimlerimizi kendisi ile her zaman paylaşmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim