Milli Takım Tepetaklak  Avusturya 6-1 Türkiye Milli Takım Tepetaklak Avusturya 6-1 Türkiye
Bu yıl Yunanistan’ın Glifada bölgesinde 13.’sü düzenlenen Akdeniz Dart Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı, 3 altın, 2 gümüş madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Türk Mili Takımı’nın tüm branşlarda yarışmaya katılarak final oynamaya hak kazandığı Şampiyona’da, tek erkeklerde, Utku Karaca, tek bayanlarda Eda Kemanoğlu, çift erkeklerde Engin Kayaoğlu ve Eser Tekin altın madalya aldı. Çift bayanlarda Eda Kemaoğlu-Seda Uzunca ikilisi Erkeklerde ise Emre Toros, Engin Kayaoğlu, Eser Tekin, Utku Karaca’dan oluşan takım gümüş madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonanın ardından takım antrenörleri arasında da yarışma düzenlendi. Antrenörler arası yapılan yarışmalarda ise iki Türk antrenör final oynadı. Mete Özdemirci ve Muharrem Kemaoğlu’nun oynadığı finalde altın madalya Muharrem Kemaoğlu’na gümüş madalya ise Mete Özdemirci’nin oldu. Ayrıca Engin Kayaoğlu tek erkeklerde 3.’üğün sahibi oldu.

“TÜM SPORCULARI TEBRİK EDERİM”


Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, 7 ülkenin katıldığı 13. Akdeniz Dart Şampiyonası’da Türk Milli takımının çok büyük bir başarılı bir sonuç elde ettiklerini ifade ederek, “Ülkemizi başarıyla temsil eden sporcularımızın elde ettikleri sonuçlar gurur verici. Bize yaşattıkları bu mutluluk için hepsini ayrı ayrı tebrik ederim” dedi.

Başkan Tekcan, Türk Milli Takımı’nın, bireysel elde edilen başarının yanı sıra takım olarak adını tarihe yazdırdığını belirterek, “Takım olarak tüm branşlarda elde edilen puanların hesaplanmasıyla da Türk Milli Takımı Turnuva Şampiyonu olarak da adını tarihe yazdırdı.

Erkekler ve kadınlar branşlarında toplam puan hesaplanarak bulunan turnuva şampiyonu da her iki branşta da açık farkla Türkiye oldu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim