Şehit Ateşi Akhisar'a Düştü Şehit Ateşi Akhisar'a Düştü
Yeni Gülruh Camii'ndeki programa katılan vatandaşlar, caminin içini ve avlusunu doldururken, programda, vatandaşlar Kur'an-ı Kerim ve ilahiler dinletisinin yanı sıra namaz kılıp dua etti.

Öte yandan bir çok vatandaş camilerde ve türbeler de hayır yaparken, her kandil gelenek haline gelen Akhisar Belediyesi hayır organizasyonu da bu yıl devam etti. Belediye Yeni Gülruh Camisinde, Şeyh İsa Camisinde ve Seyitahmet Türbesinde ballı lokma ikramında bulundu.

Berat Kandili'ne özel bir konuşma yapan Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı; yalan, her türlü aşırı tutku, güç tutkusu, kin, öfke gibi şeylerin beratımızın önündeki engeller olduğunu hatırlatarak Berat Kandili'nin bunlardan uzak durmayı öğrettiğini vurguladı.

Orhanlı, "Her sene gelen Berat Kandili bize her türlü kötülükten şerden her türlü fesattan beri olmayı, onlara teberra etmeyi, onlardan uzak olmayı öğretir. Berat Kandili'nin bize öğrettiği ikinci husus gerçek beratımızın rabbimizin katında bağışlanma olduğunu, onun rızasına nail olmaktan geçtiğini, yaratıcımızın rızasına kavuşmayınca onun affına onun bağışlamasına mazhar olmadıkça gerçek beratımıza kavuşmadığımızı öğretir, kavuşamayacağımızı öğretir. Üçüncüsü ve belki de en önemlisi, Berat Kandili aynı zamanda gerçek özgürlük beratımızın nasıl sağlanacağını bize öğretir" dedi. 7'den 70'e her yaşta mümin dualarla gecenin anlamını idrak etti.

Editör: TE Bilişim