MİT mensubu baba dehşet saçtı MİT mensubu baba dehşet saçtı
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Almanya´nın Orta Aşağı Ren Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası ile Hollanda Ticaret ve Sanayi Odası´ndan gelen 18 kişilik işadamı heyetini tarihi binada kabul etti. Yabancı işadamlarına Bursa hakkında bilgiler veren Başkanvekili Karadağ, Türkiye´nin dördüncü büyük şehri olan Bursa´nın tekstil ve otomotiv başta olmak üzere sanayinin birçok dalında İstanbul´dan sonra başı çektiğini söyledi.
Bursa´nın artılarının üretimle sınırlı olmadığını kaydeden Karadağ, "Yabancı konuklarımız için Bursa, havaalanı, stratejik konumu ve üretim potansiyeli itibariyle Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar´a ulaşmakta en ideal bölgemiz. Dinamik genç nüfusu da hesaba kattığınızda, işbirliği imkanlarının artmaması için hiçbir sebep yok" dedi.
Türkiye´nin Avrupa Birliği ülkelerini yabancı olarak görmediğini, özellikle Almanya´nın Türkler arasında ´ikinci vatan´ olarak nitelendirildiğini belirten Karadağ, "Bursa´da oturan insanlar Yunanistan, Bulgaristan ve Eski Yugoslavya diye tabir ettiğimiz bölgelerden gelen insanlardır. Türkiye´nin her şehrinden mutlaka birileri, ya Almanya´da ya da Avrupa Birliği´ne üye ülkelerden birinde oturuyor. Tarihi ve kültürel bağlarımızı ekonomi alanında da sağlamlaştırmak için alt yapı tümüyle hazır" diye konuştu.
Orta Aşağı Ren Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilisi Wolfram Lasseur ise, iş birliği imkanlarını araştırmak için Bursa´ya geldiklerini ifade etti. Almanya´da temsil ettikleri işadamlarının ürettiği ürünlerin dünyanın her bölgesine pazarlandığını vurgulayan Lasseur, "Ekonomik yönden çok yoğun bir yapımız var. Otomobil, tekstil, makine ve kimya sanayinde ürettiğimiz ürünlerin yüzde 50´si ihraç ediliyor. Bursa´yla ortak işler yapacağımız alanlar olduğuna inanıyoruz ve bunları netleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Hollanda Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilisi Han Boots da konuşmasında, Türkiye ile Hollanda arasında karşılıklı ticaret hacmi oluşturmak için Bursa´ya geldiklerini ifade etti. Başkanvekili Karadağ, görüşme sonrasında misafirlerine İznik çinisi ile çeşitli hediyeler verdi.


Editör: TE Bilişim