Tur minibüsü, kırmızı ışıkta bekleyen iki araca çarptı Tur minibüsü, kırmızı ışıkta bekleyen iki araca çarptı
LABORATUVARDA TAHLİL
Berna Dedeman Laboratuvar Şube Müdürlüğü ekipleri, yüzme havuzlarının sağlıklı ve iyi işletilmesini sağlamak amacıyla su parkları ve büyük otel havuzlarından 15 günde bir, küçük işletmeler ve sitelere ait havuzlardan ayda bir olmak üzere kimyasal ve bakteriyolojik havuz suyu numuneleri alıyor. Numuneler laboratuvarda fiziksel, kimyasal analiz için ve mikrobiyolojik analize tabi tutuluyor. Serbest klor, bağlı klor, sıcaklık ve PH parametrelerinin ölçümleri portatif analiz cihazlarıyla havuz mahallinde yapılıyor.


HASTALIK UYARISI
Yetkililer, faaliyette olan yüzme havuzlarında gerekli önlem alınmadığı takdirde kulak ve göz iltihabı ile mantar ve sarılık gibi hastalıkların bulaşabileceğini ifade etti.

Yetkililer, mücavir alan içerisinde bulunan kapalı yüzme havuzlarının da kış ayları boyunca periyodik olarak denetlendiğini hatırlattı. İşleticilerin ve kullanıcıların hijyenik kurallara dikkat etmesini isteyen ekipler, yüzme havuzu suyunun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden yürürlükteki standartlara ve yönetmeliklere uygun bir şekilde hazırlanması gerektiğini vurguladı. Özellikle yüzme havuzu suyunun dezenfeksiyonunda istenen limit değerlere uygun klorlama yapılması gerektiğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kullanıcıların da yüzme havuzuna girmeden önce duş alması gerektiğinin altını çizdi.

NUMUNEYİ TEKNİK ELEMANLAR ALIYOR
Numune alımları, Laboratuvar Şube Müdürlüğü’nün bu konuda eğitim almış teknik elemanları tarafından yürütülüyor. Alınan numuneler, TÜRKAK’ın yetkilendirdiği kalibrasyon laboratuvarları tarafından yapılan taşıt buzdolabında taşınarak 6 saat içerisinde merkeze ulaştırılarak analiz ediliyor.






Editör: TE Bilişim