Balıkesir'de deprem Balıkesir'de deprem
İlçenin merkez mahallelerinden Hamdibey’de önceki gece saat 01.00 civarında iki gurup arasında taşlı sopalı büyük bir kavga ihbarı alan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait ekipler, olay yerinde acil yaralı olabileceği düşüncesiyle 112 ambulansına da haber vererek olay yerine intikal etti. Ancak, söz konusu adrese ulaştıklarında ciddi bir kavganın olmadığı anlayan polis birimleri, o andan sahibinin Almanya’da olduğu öğrenilen iki katlı bir evde bir garipliğin olduğunu fark etti. Hemen evi ablukaya alan polis birimleri iki katlı evin içinden; adının F.P. olduğu öğrenilen 26 yaşındaki bir hırsıza suçüstü yaptı.
Sahibinin Almanya’da yaşadığı ve yaz aylarında Ayvalık’a geldiği öğrenilen evi soyduğu belirtilen F.P.’nin üzerinden yaşlı kadına ait pahallı mücevher ve ziynet eşyalarının çıktığı kaydedildi. Gözaltına alınan F.Ç. ile ilgili soruşturma sürerken, aynı saatlerde de bir başka soygunu gerçekleştiren F.A. adlı 18 yaşında bir hırsız daha Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerce kıskıvrak yakalanırken, her iki hırsızlık olayıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
Ayvalık polisinin gece yarısı operasyonuna tanık olan bazı vatandaşlar ise; “Neye niyet, neye kısmet, polisler iki gurubun kavga ettiği asılsız ihbarıyla gelirken hırsızları suçüstü yakaladı” demekten kendilerini alamadığı gözlendi.

Editör: TE Bilişim