İzmir'de Vapur Seferleri İptal edildi.. İzmir'de Vapur Seferleri İptal edildi..
 AK Partili Vekil Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılının Eylül ayında keşif artışı için müracaat ettiğini, İçişleri Bakanlığı’nın da İzmir Valiliği’ne keşif artışını sorduğunu belirterek, büyükşehir belediyesi yetkililerinin onay sürecini yakından takip etmediğini iddia etti.
“İşin onaylanması ile ilgili işi takip etmiyorsunuz. Peşine düşmüyorsunuz. Bilerek gecikmesini bekliyorsunuz arkasından da basına servis yaparak bunu kamuoyunda kullanmaya çalışıyorsunuz. Şu an bakanlıkta rutin işlemler yürüyor. Herhangi bir art niyet ve aksaklık söz konusu değil” diyen Şengül, hükümete yapılan eleştirilerin haksız olduğunu söyledi.
Şengül, süreci kendilerinin de takip ettiğini ve onayın kısa sürede çıkması için girişimde bulunduklarını açıklayarak şu bilgileri verdi: “İçişleri Bakanlığı'da İzmir Valiliği’ne keşif artışını soruyor. İzmir Valiliği de hızlı bir inceleme yaparak, 4 Aralık 2012 de olumlu görüş bildirerek, yazıyı İçişleri Bakanlığı’na bildiriyor. İçişleri eski bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla Bakanlar Kuruluna sunuluyor. Bakanlar Kurulu'nda sırada beklerken, kabine değişikliği oluyor ve başbakanlık yazının yeni bakanın imzasıyla tekrar istiyor. Yeni İçişleri Bakanımız Muammer Güler tarafından, keşif artışı yazısı imzalanarak 1 Mart 2013 tarihinde bakanlar kuruluna sunuluyor. Biz de bakanımızla görüşerek en kısa sürede çıkması için girişimde bulunduk. Yakın bir zamanda çıkacaktır.”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ucuz metro söyleminin geçerliliğini yitirmeye başladığını, metro fiyatlarının yüzde 20 arttığını belirten Aydın Şengül, şu eleştirilerde bulundu: “Bizim daha önce söylediğimiz bir şey vardı. Sayın Kocaoğlu, 'Ben Türkiye’nin en ucuz metrosunu yapıyorum' diyordu biz o zaman bitmeyen metronun maliyeti mi olur diyorduk. Neye göre maliyet olur demiştik. Bugün bizim söylediğimiz ortaya çıkmaya başladı. Ucuz metro pahalanmaya başladı. Fiyatı yüzde 20 arttı. İş bilmezliğin olması projelerin zamanında yapılamaması, keşif artışı ile ortaya çıkmaya başladı. Siz, 2007 yılında bitilmesi gereken metroyu 6 yıl geçiştirmişsin, seçim yaklaşıyor, her zamanki gibi kendinize yaptığınız şey hükümet yatırımımızı engelliyor kılıfına sığınıyorsunuz. İşin onaylanması ile ilgili işi takip etmiyorsunuz. Peşine düşmüyorsunuz. Bilerek gecikmesini bekliyorsunuz arkasından da basına servis yaparak bunu kamuoyunda kullanmaya çalışıyorsunuz. Şu an bakanlıkta rutin işlemler yürüyor. Herhangi bir art niyet ve aksaklık söz konusu değil. Hatta Aziz Kocaoğlu bakanlar kuruluna girip onaylanacağını duyunca, hemen erken davranıp böyle bir açıklama yapıyor.”
İzmir’in sorunları ile ilgili işbirliği ve birlikte hareket etmeye hazır olduklarını dile getiren Şengül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın da en küçük sorunda bile gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirtti.
Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da eleştirerek şunları söyledi: “İzmirliler artık şunu çok iyi biliyor, Aziz Kocaoğlu'nun sürekli mazeret üreten, mızıkçı ve oyunbozan bir yapısı var. Beceriksizliklerinin faturasını başkalarına kesmeyi adet edinmiş bir yapısı var. Bu konuda en büyük eleştiriyi bitmeyen metro inşaatından aldığını gördüğü için, gecikmeyi hükümete mal etmeye çalışıyor. Ancak İzmirliler bu oyuna gelmez. İzmirliler neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.”
Editör: TE Bilişim