ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
Kendi işinin patronu olan Durakoğlu’nun işletmesinin açılış törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı ve Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi katıldı. 
Çeşitli gıda firmalarında gıda mühendisi ve yönetici olarak görev yaptıktan sonra kendi işini kurmak isteyen Funda Durakloğlu, hayaline KOSGEB kredisi ile kavuştu. Durakoğlu, Happy Kitchen adını verdiği işletmesiyle artık kendi işinin patronu oldu.
Açılışa katılan ve törende konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kadın girişimcilere desteklerinin süreceğini belirterek, bir kadın girişimcinin işletmesini açtıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Kadınların iş ve sosyal hayatta daha çok yer alması ülkenin gelişimine büyük katkı sağlıyor. Belediye olarak girişimcilere her türlü desteği veriyoruz. Kısa süre içinde KOSGEB ile yeni bir girişimcilik eğitimi programını hayata geçirmek istiyoruz” dedi.
Açılışa katılan KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı, geçen yıl verdikleri girişimcilik kredisiyle 124 işletmenin kurulduğuna dikkat çekerek, bu işletmelerinin 80 tanesinin kadınlar tarafından açıldığını söyledi. Çanakçı, Ağustos ayı sonunda da geçen yıl açılan işletme sayısını geçtiklerini belirterek, projesi olan herkesi KOSGEB'in girişimcilik eğitimlerine katılarak işyerlerini açmaya davet ettiklerini vurguladı.
Liyakat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi de, özellikle kadın girişimcilerin kendi işyerlerini açmalarının kendisini çok heyecanlandırdığını kaydetti. Dernek olarak girişimcilere her türlü desteği vermeye çalıştıklarını açıklayan Eskinazi, yeni projeleri ile de girişimciliği desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.
Happy Kitchen adlı işletme konuşmaların ardından Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı ve Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi'nin katıldığı törenle hizmete açıldı.

İzmir haberleri
Editör: TE Bilişim