İzmir’de 8 katlı sitede yangın paniği İzmir’de 8 katlı sitede yangın paniği
 Kemalpaşa Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden Yeşilyurt ailesinin durumu yürekleri burkuyor. İkinci çocuğunun doğumunda işitme duyusunu kaybeden 38 yaşındaki Fatma Yeşilyurt, eşini 9 yıl önce kanser hastalığı nedeniyle kaybetti. Fatma Yeşilyurt, çocukları 11 yaşındaki Rümeysa ve 16 yaşındaki Ömer Faruk ile yaşam mücadelesi veriyor. Hayata eşinden kalan sekiz yüz liralık maaş ile tutunmaya çalışan Yeşilyurt, Rümeysa’nın doğumundan sonra işitme duyusunu kaybedince hastaneye gittiğini, o günün parası ile elli beş milyar ameliyat masrafı çıktığını ancak ödeyecek güçleri olmadığı için bu zamana kadar sessiz bir dünyada yaşadığını” söyledi. 
Rümeysa da “annesi ile el kol hareketleri ile anlaşamadıkları takdirde son çare yazarak söylüyoruz, babam da benim ikinci yaş günümde ölmüş. Onu görmeyi Allah nasip etmedi” diyerek yaşadıkları zor durumu dile getirdi.

HAYATTA TEK DİLEĞİ
Yıllardan beri iki çocuğuna hem anne hem babalık yapan Fatma Yeşilyurt, iki çocuğuyla beraber tek gözlü evde hayata tutunmaya çalışıyor. Engelli anne, komşularının ve babasının yardımlarıyla çocuklarına bakıyor. Fatma Yeşilyut’un en büyük korkusu çocuklarının sesini hiç duyamayacak olması. Fatma Yeşilyurt, hayatta tek dileğinin yavrularının sesini duymak olduğunu belirterek "Yardımseverlerden maddi manevi destek bekliyorum. Sadece çocuklarımın sesini duymak bana yeter" dedi.

KIZIMA YARDIM EDİLSİN
Fatma’nın engelli kardeşi 41 yaşındaki Ramazan Düşünceli ile aynı evde oturan baba Kerim Düşünceli (79) de şunları söyledi: "Kızım Fatma, ikinci çocuğuna hamile olduğunda kulakları yavaş yavaş duymamaya başladı. O arada damat hastalandı. Rümeysa iki yaşındayken damadım vefat etti. Fatma ağır duyuyordu git gide temelli duymamaya başladı. Doktora götürdük, o günün parasıyla 55 milyar lira ameliyat parası çıkarıldı. Ameliyatı yaptıramadık. Ameliyattan sonra ayda bir gelinecek, sizin gücünüz buna yetmez dediler. Bizim durumumuz malum emekliyim. Fatma’nın iki çocuğu okuyor. Bir de pisikolojik rahatsızlığı var. Mesela eve kapanıyor çıkmıyor. Ben ve annesi buradayız kolay kolay çıkıp gelmiyor. O da bizi haliyle üzüyor. Bize yardım edebilecek bir hayırsever çıkarsa çok büyük hayır işlemiş olur. İkinci çocuğunun sesini duyamadan kulakları gitti. Doğum yaptı ama sesini hiç duyamadı." 



İzmir haber

Editör: TE Bilişim