Keman kursları yoğun ilgi görüyor Keman kursları yoğun ilgi görüyor
Sıkı bir bütçe disipliniyle çalıştıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘Tahmini bütçelerimizin gerçekleşme oranı yüzde 88, yüzde 90 düzeylerinde. Hatta bazı müdürlüklerimizde yüzde 90’lara ulaşmış durumda’ dedi. Başkan Sındır, yer yıl artan bütçe rakamlarının bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Ödüllü Evde Gebe Bebek ve Loğusa Bakımı Projesi ile gurur duyduklarını belirten Başkan Sındır, 2011’de yaşlı bakım hizmeti ekiplerini de 4’ten 6’ya çıkardıklarını, 2012’de 8 bin eve girmeyi planladıklarını dile getirdi.
Bornova Belediyesi’nin fiziki yatırımlarının yüzde 70’ini Altındağ, Çamdibi, Işıkkent, Mevlana gibi daha önce yatırım alamayan bölgelere yapıldığını söyleyen Başkan Sındır, ‘Pazaryeri yatırımlarımızın önemli bir bölümü de bu bölgelerde başladı. Merkez’deki yatırımlarımız da hızla sürüyor” diye konuştu.

29 Mart 2009 tarihinde 95 milyon lira olan Bornova Belediyesi bütçesi üç yılda uygulanan idari ve mali disiplinle 160 milyon liraya ulaştı. Yatırım oranları da her geçen yıl artış gösterdi. 2009’da 15, 2010’da 22 milyon, 2011’de de 25 milyon liralık yatırım yapıldı. 2012 yılının yatırım oranı ise 50 milyon liraya yükseldi. Bornova Belediyesi büyük projeleri tamamlarken, yenilerinin de temelini attı. Yapılan yatırımların tamamı öz kaynaklarla gerçekleştirildi.

Dev tesisler hizmete açıldı . Geride bıraktığımız yıl içinde Bornova Belediyesi’nin tamamladığı büyük tesislerin art arda açılışı yapıldı. İçinde açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzları bulunan Işıkkent Spor Tesisleri’nin açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.  Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Naldöken Toplum Merkezi de tamamlanarak yurttaşlara hizmet vermeye başladı. Ayrıca, Ege Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen çalışma sonucu, Sağlık Köyü Kompleksi içindeki Özgül Gündüz Halk Sağlığı Binası da açıldı. Türkan Saylan Kadın Konukevi’nin hem inşaatı bitirildi hem de iç tefrişatı tamamlandı.

Bornova Belediyesi Sokak arasında pazaryeri bırakmamak için de önemli projeler üretti. Mevlana ve Doğanlar Mahallesi pazaryerleri tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Işıkkent, Evka-4 ve Pınarbaşı pazaryerlerinin de temeli atılarak çalışmalar başlatıldı. Merkez pazaryerinde ise kamulaştırma ile ilgili sorunlar biter bitmez çalışmalar başlayacak. Yol ve parke taş düzenlemelerine 10 milyon lira harcanarak asfaltsız mahalle bırakılmadı. Yeni güzergahlar ve iyileştirme çalışmaları için 94 bin ton asfalt kullanan Bornova Belediyesi’nin asfalt döktüğü yolların uzunluğu 107 kilometreyi buldu.

Türkiye’nin en modern yapı güvenlik testi merkezlerinden birini kuran Bornova Belediyesi bu anlamda büyük bir hizmet veriyor. En yeni teknoloji ürünü cihazlarla binaların sağlamlığı Bornova sınırları içinde daire başına 10 liraya tespit ediliyor. Gelen talepler üzerine hizmetin kapsamı meclis kararı ile İzmir’in tüm ilçelerini kapsayacak şekilde genişletildi. Avrupa standartlarında yeşil alan Bornova Belediyesi, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent için yeşil alan oluşturma çalışmalarına tüm hızıyla devam etti. 2011’de yapılan çalışmalarla mevcut yeşil alanlara 180 bin metrekare daha eklendi. İlçede kişi başına düşen yeşil alan miktarı 7 metrekareyi buldu.  Bornova Belediyesi Avrupa Birliği'nin kişi başına düşen yeşil alan ortalamasını yakalayarak hemşehrilerine yüksek standartlarda bir hizmet kalitesi sundu.
Altındağ Merkez Mahallesi’nde yapılacak 1192 metrekarelik yeşil alan düzenlemesi için kamulaştırılan 641 metrekarelik alandaki binaların yıkımına bölge halkı ve esnaf da katıldı. Bu yıl Bornova’ya toplamda 23 yeni park çalışması yapıldı. 2011 yılında 95 bin 388 metrekare alanda yürütülen çalışmalarla park sayısı 402’ye çıktı. İlçede parkı olmayan hiçbir mahalle kalmadı. Sosyal işlere 10 milyon liralık yatırım Bornova Belediyesi, ihtiyacı olan yaşlı, kadın, öğrenci ve bebek olmak üzere çok çeşitli kesimlere yardım hizmeti sunuyor. Yeni kurulan Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bu yardımlar artarak devam etti. İlçe sınırları içinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar ile kimsesizlere bakım hizmeti veriliyor. Görevliler, yaşlıları evlerinde ziyaret edip, sorunları saptayarak kayıt altına alıyor. Uzman elemanlar eşliğinde yatak çarşaf değişimi, banyo, oda temizliği, tırnak kesimi, pansuman, ağız ve diş sağlığı bakımı yapılıyor. Ayrıca psikolojik destek konularında da gerekli hizmet veriliyor.

Bornova Belediyesi’nin bir başka sosyal hizmetini de gebe, loğusa ve bebek bakımları oluşturuyor. Sağlık ekipleri hamile ve loğusa kadınlar ile çocuklara evlerinde bakıyor. Evlerde, muayene, kontrol, yönlendirme ve eğitim hizmeti sunuyor.
Dayanışmaya aracılık
Bornova Belediyesi’nin, dar gelirli vatandaşlara destek olmak için açtığı giysi bankası ilk ayında 7 bin parça giysi ve ayakkabıyı ücretsiz dağıtarak 4 bin 500 kişinin yüzünü güldürdü. Yenisinden hiçbir farkı olmayan ikinci el giysilerin yanı sıra hayırseverlerin bağışlarıyla kullanılmamış giysilerin de bulunduğu Giysi Bankası ikinci ayına girerken, dar gelirli Bornovalılara bu kez de bayram sevincini yaşattı. Dar gelirli vatandaşlar bu bayramda çocuklarının yüzlerini güldürebilmek için Naldöken Kültür Merkezi’ndeki Giysi Bankası’na akın etti. Bayram öncesinde yüzlerce giysi ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

Öte yandan toplumdaki dayanışma ruhuna öncülük ve aracılık eden Bornova Belediyesi giysi bankasından sonra “eşya bankası” çalışmasını da başlattı. Bornova Belediyesi’nin çağrısıyla kısa sürede Naldöken Kültür Merkezi’nde toplanan mobilya ve beyaz eşyalar ihtiyaç sahibi vatandaşlar tespit edilerek evlerine teslim yapıldı. Her ay 7-8 vatandaşın evi bu şekilde Bornova Belediyesi’nin yardımlarıyla donatılıyor.

Editör: TE Bilişim