Uğur Uray İyi Parti Bornova Belediye Başkan Adayı oldu. Uğur Uray İyi Parti Bornova Belediye Başkan Adayı oldu.
Makama oturur oturmaz, kendisi gibi kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerini devralan yaşıtlarını telefonla arayan Özkaya, diğer çocuklarla birlikte kent yönetimi ile ilgili kararlar aldı

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, başkanlık görevini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Altındağ Şehitler İlköğretim Okulu 5-C sınıfı öğrencisi Seher Özkaya’ya devretti. Özkaya’nın sınıf arkadaşları Nurcan Demir ile İsa Erdoğmuş da başkan yardımcılığı görevlerini devraldı. Bir günlüğüne Bornova Belediyesi Başkanı olan Seher Özkaya, kendisi gibi büyüklerinden görevi devralan ilçe kaymakamı, ilçe milli eğitim müdürüyle telefonla görüştü. Çocuk Kaymakam’ın isteklerini dinleyen Seher Özkaya, belediyedeki müdürlere talimat vererek geri dönüşüm kutularının tüm mahallelere konulmasını istedi.

Devir teslim töreninde yine 5-C sınıfı öğrencisi Nurcan Demir Bornova Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır için yazdığı şiiri okudu. İsa Erdoğmuş ise çocuk başkan Seher Özkaya’yı tebrik ederek çiçek takdim etti. Geri dönüşüm kutularının tüm mahallelere yerleştirilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten belediye yetkilileri, küçük Başkan Seher Özkaya’ya, 14 mahallede geri dönüşüm kutusu olduğunu, evlere de poşet dağıtılıp atıkların toplandığını belirtti. Yetkililer 2013 yılında Bornova’nın tüm mahallelerinde geri dönüşüm kutusu olacağını söyledi.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Sındır, “23 Nisan 1920’de milletin iradesi geçerli olsun diye TBMM kuruldu. Daha sonra da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu tarihi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara armağan etti. Bizim de millet olarak egemenliğimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Başkan Sındır, belediye başkanlığı, kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerini devralan çocukların, iyi yetişip gelecekte gerçekten bu makamlara sahip olmasını diledi.
Editör: TE Bilişim