Bavul İçinde Ceset Bulundu ! Bavul İçinde Ceset Bulundu !
18. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakimi Ü.Y.E. (64), mesai bitiminde, daha önce kendisiyle birlikte çalışan eski katibi Z.R.D.’nin (30) çalıştığı 35. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kalemine indi. İddiaya göre, odanın kapısını kilitleyen Ü.Y.E., silahını çekip, "Seni de kendimi de vuracağım. Beni ne hale düşürdün’ diye bağırmaya başladı. Adliyenin iç haberleşme sistemini kullanan kadın katip, diğer odadaki arkadaşına durumu bildirip yardım istedi.
Görevlilerin haber vermesi üzerine nöbetçi savcı, beraberindeki polislerle birlikte hakim ve katibin bulunduğu odaya geldi. Ancak kapının kilit olması nedeniyle içeri girilemedi. Savcının ikna çabalarının ardından hakim Ü.Y.E. kapıyı açtı. Dışarı koşan Z.R.D., hakimin kendisini öldürmek istediğini öne sürdü. Nöbetçi savcı ve polis, Hakimler ve Savcılar Kanunu gereği Ü.Y.E. hakkında işlem yapamadı. Adliyeden ayrılan hakim Ü.Y.E, bugün de işe gelmedi.
Olayın ardından ifadesi alınan Z.R.D., hakimden şikayetçi oldu. Hakimin uzun zamandır kendisini taciz ettiğini ileri süren kadın katibin, durumu Adalet Komisyonu’na bildirdiğini ve sonrasında yerinin değiştirildiğini söylediği öğrenildi. Z.R.D.’nin, adliyede bulunan Adalet Bakanlığı müfettişlerine de Ü.Y.E hakkında şikayette bulunduğunu ve soruşturma başlatıldığını ifade ettiği belirtildi.
Öte yandan, Ü.Y.E’nin, oyuncak olduğunu söylediği silahını çöpe atmaları için temizlik görevlilerine vermek istediği ancak görevlilerin silahı almadıkları öğrenildi. İfadesinin alınması için ulaşılmaya çalışılan Ü.Y.E.’nin nerede olduğunun bilinmediği, eşinin de aynı adliyede hakim olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim