Beratcan'ın anne ve babası ifadeleri için emniyette Beratcan'ın anne ve babası ifadeleri için emniyette
Sultangazi’deki 75. Yıl Polis Merkezi’ne yapılan canlı bombalı saldırı sonrası canlı bomba oldukları gerekçesiyle fotoğrafları yayınlanan 8 kişiden Elif Sultan Kalsen ve Harran Aydın adliyeye geldi. Avukatlarıyla birlikte İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Kalsen ve Aydın basın açıklaması yaptı.

Canlı bomba olarak arandığını dün öğrendiğini ileri süren Harran Aydın, haberi internetten gördüğünü söyledi. Habere şaşırdığını belirten Aydın, “Benimle birlikte 8 kişinin fotoğrafı ve isimleri açıktan yayınlanıyordu. Basın pervasızca böyle haberler yapabiliyor. Keza istanbul emniyeti dayatıyor.” iddiasında bulundu.

14 aydır tutukluyken iki ay önce tahliye olduğunu ifade eden Aydın, “Devrimci mücadele veren bir öğrenciyim. Basında haber çıkmadan bir gün önce 11 Eylül’de bu adliyedeydim. Elimi kolumu sallayarak girdim. Madem canlı bombayım neden rahatça girebildim. Olayın komplo olduğu açık.” ifadelerini kullandı.

Polisin terör estirdiğini ileri süren Elif Sultan Kalsın ise “Canlı bomba ilan ettiler, can güvenliğimiz yok. Bunun kaygısını yaşıyoruz. Buraya geldik ama çıktığımızda ne olacağını bilmiyoruz. Ben 3 ay önce tahliye oldum, açıktan faaliyet yürütüyorum. Bizi katletmek istiyorlar. Düşüncemizden dolayı bunu yapmak istiyorlar. Basının alet olmasını istemiyoruz.” dedi.

Daha önce de polisin bazı kişileri bu şekilde afişe ettiğini öne süren avukat Günay Dağ, müvekkillerinin can güvenliğinden, katledileceklerinden endişe duyduklarını kaydetti. Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Dağ, “Bu haberleri servis eden polisler ve haberi yayınlayan basın hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Müvekkillerimiz yeni yasal düzenleme sonrasında tahliye oldular. Hedef gösterilmelerinin nedeni sosyalist kimlikleridir.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından müvekkilleriyle birlikte adliyeye giren Dağ, dilekçesini savcılığa verdi. İstanbul Valisi Hüseniy Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve fotoğrafları yayınlayan Basın kurumları hakkında savcılığa sunulan dilekçede, iftira, suç uydurma, gizliliği ihlal, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs ve iştirak suçları yöneltildi.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim