12 yaşındaki Behiye'yi öldüren zanlı cezaevinde intihar etti 12 yaşındaki Behiye'yi öldüren zanlı cezaevinde intihar etti
 AK Parti’nin yerel seçimlerde Gaziemir ve Konak belediye başkanlığı için de adı geçen Şanlı’nın sürpriz kararı ve geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun İzmir ziyaretinden AK Parti rozeti de taktığı Şanlı’nın kararına tepki duyan başkanı olduğu Kordon İşadamları Derneği yönetim kurulu üyelerinin bu akşam toplanması bekleniyor.
Yönetim kurulu üyelerinin Şanlı’nın parti değiştirme kararını değerlendireceği belirtilirken; durumu İHA’ya değerlendiren Kordon İşadamları Derneği Başkanı, çiçeği burnunda AK Partili Ömür Şanlı, kararıyla ilgili olumsuz bir kararın çıkması durumunda gerekirse dernekten istifa edeceğini açıkladı.
Şanlı, “Dernekte çoğunluk sağlanır ve olumsuz bir karar çıkar ve görevden istifa etmem gerekirse, zaten istifa ederim. Ancak ben böyle bir şey beklemiyorum. Bekleyelim görelim” dedi.
Ömür Şanlı’ya teklifi kendilerinin götürdüğünü, partilerine katılmalarından büyük memnuniyet duyduklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da, dernek üyelerinin toplanacak olmasını değerlendirdi: “Bu, onların içişleridir, biz karışamayız. Ömür Bey’in vereceği karara da saygı duyarız.”
İl başkanı Akay, Şanlı’ya Gaziemir ya da Konak’tan belediye başkan adayı olarak gösterileceği şeklindeki haberlerin de gerçekle bir ilgisi bulunmadığını da belirtti.
Akay, “Kendisinin partimize katılmasından son derece memnunuz. Teveccüh gösterdi, partimize katıldı. Sayın Sağlık Bakanımızın da hemşehrisi ve aynı zamanda köylüsüdür. Kendisiyle ilgili öyle başkanlık teklifi gibi bir durum sözkonusu değil. Bunların zamanı ve süresi var. Zamanı geldiğinde Sayın Başbakanımızın takdiriyle olur böyle şeyler. Ancak ne kendisinden böyle bir teklif geldi ne de bizim kendisine böyle bir teklifimiz oldu” şeklinde konuştu.
Ömür Şanlı da, partisine bir küskünlüğü bulunmadığını, AK Parti’ye altı yedi ay önce üye olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmet ve sözlerinden çok etkilendiğini ve AK Parti’nin hizmet esaslı çalışma prensibini benimsediğini söyledi.
“Başbakanın ‘muassır medeniyetler seviyesi’ lafı beni çok etkiledi” diyen Şanlı, “CHP’ye üye olduğum zamanda da AK Parti’ye karşı bir önyargım yoktu.Balkan platformundan arkadaşların tavsiyesiyle CHP’den milletvekili aday adayı olarak gösterilmiştim. CHP il başkanım ya da CHP’ye bir küskünlüğüm yok” diye konuştu.



Dernek başkanı olarak üyelerini ve Kordon esnafını da siyasetin dışında tuttuğunu anlatan Şanlı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun kendisine parti rozeti takacak olmasından da haberdar olmadığını, kendisi için de sürpriz olduğunu kaydetti.
Şanlı, “Benim her şeyden önce bir esnaf kimliğim var. Kendi şahsi siyasi kimliğim de var. Sonuçta CHP de AK Parti de bu ülkenin partisi. Hizmetse AK Parti’de de yapılıyor. Ön yargılarımızla hareket etmemeliyiz. Ben zaten 8 ay önce AK Parti’ye üye olmuştum. Sadece rozet takılmamıştı. Sağlık Bakanımız uygun görüp rozet takmak istemiş. Benim için manidar. Benim için de sürpriz oldu, benim de bir bilgim yoktu. Son anda öğrendim” değerlendirmesini yaptı.
Kordon’un rakı-balıkla özdeşleştirilmesi eleştirilerine de yanıt veren Şanlı, kendisinin de Kordon’da içki de içilen bir mekanın sahibi olduğunu ancak AK Parti’nin kimsenin yaşam tarzı ve kıyafetlerine karışmadığını belirtti ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İzmir’in güzelim Kordon’unun rakı-şarap ile özdeşleştirilmek istenmesi İzmir’e de İzmirlilere de haksızlık. İzmir’in aynasıdır Kordon. Kordon, rakı ve çay-kola içenin yan yana oturduğu ender yerlerden biridir. Kimsenin içki içilen yerleri kapatmaya niyeti de yok. İstanbul’da kaç tane yer kapatıldı. AK Parti’de kimse kimsenin yaşam tarzına, düşüncesine, giyim kuşamına karışmıyor. Bana karşı da bir ön yargı yok.”


Editör: TE Bilişim