Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eşrefpaşa Belediye Hastanesi'nde tedavi altına alınan Beko'yu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş ziyaret etti. Beko'ya geçmiş olsun dileklerini ileten her iki başkan, yaşananlar ve Beko’nun sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Biz sabah saat 9’da İzmir Basmane kapısı önünden binlerce işçi bir araya geldik. Konak alanına geçtik. Orada polis ordusu vardı zaten. Bizi karşıladılar. Biz TOMA'lara yaklaştığımız an TOMA'ları üzerimize doğru sürdüler.

Tazyikli su sıktılar. Ellerindeki kalkanlarla müdahale ettiler. Tazyikli sarı değişik bir su kulağıma ve sol gözüme geldi. Sol kulağım duymuyor şu an. Sol gözüm şişti. Sıktıkları suya da ilaç katılmıştı. Biz basın açıklaması yaparak, dağılacaktık. Ama müdahale gelince tepki vermek zorunda kaldık" dedi.

Başkan Kocaoğlu ise, yaşananların son derece üzücü olduğunu belirterek, “Polis aracından Beko’nun tam kulağına gelecek şekilde tazyikli su sıkılmış. Dizinde, kulağında, gözünde belli problemler var. Tabii son derece üzücü bir olay.

Bir şeyler oynanıyor, senaryolar yazılıyor, çiziliyor ama olan sade vatandaşa, halka oluyor” diye konuştu.

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Bora İrer, Kani Beko’nun kulağında darbeye bağlı bir travma ve gözünde iç kanama olduğunu, kısa sürede taburcu edileceğini söyledi.
Editör: TE Bilişim