Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları “Evrensel Barışa Doğru” isimli gala programı Four Seasons Hotel’de gerçekleşti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı gece siyaset, iş, sanat ve medya dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi.
Programda bir konuşma yapan Bakan Yazıcı “Fedakarlık ile çalışan öğretmenlerimiz var bunları şükran ile minnetle anıyorum. Evrensel barış bu seneki faaliyetin teması. Bu evrensel barışı gerçekleştirmenin başka alanları da var. Üretilen, tüketilen mal ve hizmetler itibariyle baktığımızda hedef kitlesini üretim ve ticaret ile ölçüp biçtiğimizde çok adil bir dünya yok ortada. Bu açıdan da bakmamız lazım” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, ”Türkçe olimpiyatlarının vermiş olduğu mesaj ‘Evrensel Barış’. Bugün dünyanın her köşesinde bütün gönüllerde yükselmesi gerekli olan bu sesin, evrensel barış mesajını inşallah ülkemizden dünyaya çok güçlü bir şekilde ulaştırılmasına bu olimpiyatlar vesile olacak. Bütün gönüller birbirleri ile bu güzel ses ile her zaman en yukarıda kalacak” şeklinde konuştu.
11.Türkçe Olimpiyatları bir öğrenciye eşlik eden sanatçı Ajda Pekkan’ın söylediği şarkı ile son buldu.

Editör: TE Bilişim