Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti

Savaş nedeniyle farklı ülkelere göçen Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’de konut alımı ve aramalarına yönelik hareketliliği ortaya koydu.

Yabancılara yapılan konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %55 artarak 4 bin 591 oldu. Şubat ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı %4,7 oldu. Yabancıya konut satışları son iki yılın en yüksek rakamına ulaşırken, Rusya vatandaşları arasında Türkiye'de ev alanlar 259’dan 509’a çıkarak yaklaşık geçen yıla göre 2 kat arttı. Ukrayna vatandaşları arasından konut alanlarsa şubatta 111’e ulaşarak geçen yıla göre yüzde 85 arttı.

 Ukrayna ve Rusya’nın Türkiye’de konuta artan talebini doğruladı. Geçen yılın aynı dönemine göre karşılaştırıldığında Rusya kaynaklı Türkiye içindeki satılık konut aramaları yüzde 51 artarken, Ukrayna kaynaklı aramalar ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 63 artmış durumda.

Ruslar ve Ukraynalıların İlk Tercihi Antalya

 Ruslar ve Ukraynalıların Türkiye’deki konut aramalarında Antalya ili öne çıkıyor. Konut aramalarında Antalya’nın payı Ruslar arasında tüm aramalar içinde %31, Ukraynalılar arasında tüm aramalar içinde %32 oldu. Hem Rusya hem Ukrayna kaynaklı aramalarda Antalya ili birinci olurken, Antalya’yı takiben Rusya için en çok konut aranan iller İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa oldu. Ukrayna için ise Antalya’yı takiben en çok konut aranan iller İstanbul, Mersin, Ankara ve İzmir olarak sıralandı.

Ruslar’dan Beylikdüzü’e de ilgi büyük

Rusya vatandaşlarının Türkiye’de arama yaptıkları konut aramalarının yüzde 7’si, Ukraynalıların ise yüzde 16’sı Alanya ilçesinde bulunuyor. En çok arama yapılan ilçelerde Ruslar için listede Alanya ilçesini; İstanbul Beylikdüzü, Antalya Konyaaltı, Antalya Manavgat ve Antalya Muratpaşa takip etti. Ukraynalıların en çok konut aradığı ilçelerse Alanya’nın ardından; Antalya Konyaaltı, Ankara Mamak, Antalya Finike ve Manisa Alaşehir oldu.

Editör: TE Bilişim