Başkan Cemil Tugay;  İzmir Lunapark Kaldırılacak Başkan Cemil Tugay; İzmir Lunapark Kaldırılacak
Çevresel çalışmalar yürüten küresel bir web okulu olan ENO programı kapsamında 21 Eylül günü okul yılının açılışı olmasından dolayı ENO topluluğunun üyesi olan 157 ülkeden 10 bin okul UTC (Eşgüdümlü Evrensel Zaman)-Coordinated Universal Time’a göre saat 12.00’de tüm dünyada aynı anda fidan diktiler. ENO programı kapsamında Karşıyaka Atakent Ortaokulu öğrencileri de Ege Orman Vakfı işbirliği ile Çeşme-Ildırı ağaçlandırma sahasında fidan dikti.
Ege Orman Vakfı-Karşıyaka Atakent Ortaokulu işbirliği ile düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan Atakent Ortaokulu Müdürü Yılday Kandemir; “Bugün bu ağaçları Kuzey, Güney, Doğu ve Batıdan arkadaşlarımızla yerel saatle 12.00’de dikmekteyiz. 157 ülkeden 10 bin okul bugün bizimle birlikte ağaç dikiyor. Bu günün aynı zamanda Dünya Barış Günü olmasından dolayı bu ağaçları Barış Ağaçları olarak adlandırıyoruz. Ege Orman Vakfı işbirliği ile bu yıl okul olarak 3 bin fidan dikeceğiz.” dedi
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ise İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan ağaçlandırma çalışması hakkında öğrencilere bilgi verdi ve ENO kapsamında doğaya yaptıkları katkıdan dolayı Karşıyaka Atakent Ortaokulu yönetimine, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Tören ilk fidanların dikilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim