Taksi Sahipleri Derneği, korsan taksilere hukuk mücadelesi başlattı Taksi Sahipleri Derneği, korsan taksilere hukuk mücadelesi başlattı
HİDROKARBON İZİ SÜRÜYOR
Aydın İl Jandarma Alay Komutanlığı köpek timi üyesi Eksen, Çıtlık köyü Karataş mevkiindeki yangının çıkış noktasında eğitmeni tarafından alana gezdirildi. Eksen, bölgede, duyarlı olduğu ve mazot, tiner, benzin, gazyağı ve alkol ürünlerinde bulunan hidrokarbon maddesinin izini sürdü. Eksen'in yaklaşık 1 saat süren çalışmasından bir sonuç alınamadı. Orman yangınının hidrokarbon maddelerinden birisi ile çıkmadığı ortaya çıktı.
YANAN SAHADA SOĞUTMA ÇALIŞMASI YAPILMASI ŞART
Türkiye’de yangın tespit köpeğinin üç tane bulunduğu açıklanırken, Ankara, Bursa ve Aydın’da İl Jandarma Komutanlıkları emrinde bulunan köpeklerin hidrokarbon ile çıkan tüm yangınlarda kullanıldığı açıklandı. 2 yaşındaki Eksen isimli Labrador cinsi köpek, orman yangınlarında yangın alanının tamamen soğutma çalışmalarının tamamlanmasından sonra görev alıyor. Sönmemiş sahada köpeklerin duyu organlarının sıcaklık nedeniyle yitirilmesi tehlikesinin bulunması nedeniyle soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra araştırma yapılıyor.
TÜM YANGINLARDA KÖPEKLER KULLANILIYOR
Aydın İl Jandarma Komutanlığı emrinde kadrolu hizmet veren Eksen isimli köpek ile sadece orman yangınları değil, hava ve deniz yangınları haricindeki hidrokorban içeren tüm yangınlar yangın tespit köpekleri tarafından müdahale ediliyor. Eksen isimli köpek, geçtiğimiz yıllarda İzmir Seferihisar, Bergama ve Aydın Işıklı’da çıkan orman yangınlarının sabotaj ihtimali nedeniyle görev almıştı.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim