13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
 SP İl Başkanı İsmail Öztürk’ün de katıldığı ziyarette Başkan Orakçı’dan esnafın problemleri hakkında bilgi alan Kavuşan, Milli İttifak’ın esnaf kesimine yönelik projelerini anlattı. Esnafa yönelik en önemli projenin ‘Esnaf Bakanlığı’ kurmak olacağını vurgulayan Saadet Partisi Adayı Kavuşan, esnafın sorunlarını da, bunların çözümünü de iyi bildiklerini savundu.

 Ülkede 1 milyon 600 bin civarında esnaf olmasına rağmen onların dertlerine ve sorunlarına çare üretecek bir esnaf bakanlığı olmadığına dikkat çeken Selçuk Kavuşan, “Birçok esnafımız büyük alışveriş merkezleri ile rekabet edememekte ve dolayısıyla ticari faaliyetlerini son vermekteler.

Hükümetimiz bu konuda alışveriş merkezleri yasasıyla alakalı maalesef ciddi bir çalışma yapamadı. Biz avm yasasını baştan sona, sıfırdan, yeniden düzenleyeceğiz. Küçük esnafımızı koruyucu, onları rekabet edici şekilde kanunlarımızı dizayn edeceğiz. Onun dışında ithal ikame mallar dediğimiz yurtdışından ithal edilen, fakat ülkemizde üretilebilecek olan ürünlerin fabrikalarının kurulmasında girişimcilerimize teşvikler vereceğiz. Kobi'lerimizin faizsiz kredi alması noktasında elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz.”şeklinde konuştu. 


Ziyaretin ardından Milli İttifak İzmir Milletvekili Adayları Ahmet Gürhan, Selçuk Kavuşan, Emin Göktaş, Serkan Uyar ile Cavit Babur, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Esnaf ve Sanatkârlar Derneği İzmir Şubesi tarafından Basmane Meydanında gerçekleşen etli pilav ile ayran dağıtımına katıldı.

Burada bir açıklama yapan SP 1. Bölge adayı Ahmet Gürhan, esnaf ve sanatkârların helal kazancın kapı noktası olduğunu belirterek ekonominin en önde giden motor gücü olan esnafa sahip çıkmak zorunda olduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından yapılan pilav dağıtımında, Milli İttifak adayları da vatandaşlara kendi elleriyle pilav ikram etti. 

Editör: TE Bilişim