13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Festivali gerçekleştirecek olan Tarım Artı Organizasyon Firması, Zeytinyağı çeşitlerini ele alan Türkiye’de düzenlenen en nitelikli organizasyonu hayata geçirmeyi hedefliyor. 
Festivalin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Tarım Artı Organizasyon şirketi temsilcisi Kudret Çiçekçi, Forum Bornova AVM içinde, Ege Bölgesi'nden 35 firmanın katılımıyla, 4,5 ve 6 Ekim'de düzenlenecek festivalde tadım organizasyonları, eğitimler, yemek yarışmaları, çocuklar için tiyatro ve animasyon gösterileri düzenleneceğini belirtti. Üretici şirketlerle tüketicileri aracısız şekilde biraraya getirmeyi amaçladıklarını anlatan Çiçekçi, özellikle kadınlar ve çocuklara yönelik etkinliklere ağırlık verdiklerini anlattı.
Organizasyona destek veren Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ümmühan Tibet, zeytin ağacı varlığını hızla artıran Türkiye'nin zeytinyağı tüketiminde ise aynı gelişmeyi sağlayamadığını, 2023 yılı için konan üretimde dünya ikinciliği hedefinin desteklenmesi için tüketimi artırmanın da kaçınılmaz olduğunu belirtti.
Festivalin zeytinyağına ilişkin bilincin artırılmasını da amaçladığını ifade eden Tibet, etkinliği ziyaret eden vatandaşların farklı bölgelerin yağlarının özellikleri hakkında bilgi alabileceğini, katılımcılara zeytin fidanı hediye edileceğini söyledi.
Zeytin Dostu Derneği Müdürü Sedef Seven de, festival kapsamında 11 firma arasında gerçekleştirilen en iyi zeytinyağı yarışmasında dereceye giren firmaların tanıtımını yapacaklarını duyurdu. Seven ayrıca yarışma kriterlerini de açıklayacaklarını söyledi.
Tarım Artı’nın organize ettiği ve Forum Bornova Alışveriş Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı Zeytinyağı Festivali’ni, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Ulusal Zeytin Zeytinyağı Konseyi, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, İzmir Ticaret Odası, Zeytin Dostu Derneği, Aydın Ticaret Borsası ve Çanakkale Ticaret Borsası da destekliyor. Ayrıca Seferihisar belediyesi, Buca belediyesi gibi birçok Belediye, Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile sektörün öncü kuruluşları da tüketici ile nitelikli bir ortamda buluşma kararı aldılar.
Sektördeki üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek, şifa kaynağı zeytin ve zeytinyağı hakkında halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan festival, zeytin ve zeytinyağı tadımının yapılacağı stantlarda tüketiciyle sektörün aktörlerini bir araya getirecek.
Festival kapsamında, zeytin ve zeytinyağı tadım yarışması, sunumlar, profesyonel aşçılardan zeytinyağlı yemek tarifleri, elinin lezzetine güvenen amatör katılımcılar için zeytinyağlı yemekler yarışması, diyetisyenden zeytin ve zeytinyağının faydalarının anlatılacağı sunum, animasyon şovlar yapılacak ve Forum Bornova Alışveriş Merkezi ziyaretçilerine binlerce zeytin fidanı dağıtılacak.



Editör: TE Bilişim