Bursa’nın sayısız değerlerinden çok zor bir seçim yaparak Cumalı Kızık köyünü, Bursa’nın çok göç alan bir kent olması nedeniyle göç olgusunu, çini diyarı İznik’i, nesli tükenmekte olan Uludağ’ın güzeli Apollo kelebeğini ve Osmanlı’nın Bursa’daki izlerini konu edinen tasarımlara bir de Bursa rüyası adlı tasarımı ekleyen ve "Dünya Mirası Bursa" koleksiyonunu oluşturan  İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Bölümü defilesi ünlü koreograf Asil ÇAĞIL’ın koreografisi ve danslarıyla izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.


İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO Moda Tasarımı Bölümü
2017-2018 dönemi mezun öğrencilerini DÜNYAYA MİRAS BURSA Temasıyla sosyal sorumluluk projesine hayata geçirmiş bulunuyorlar.
Öğretim Görevlileri Ayten GEDİK, Muhsine Gülgün TEKİN, Dilek AKDEMİR ve Erhan ŞANAL önderliğinde gerçekleştirilen projede, sigarayla savaş derneğinin yararına düzenlenen gecede yapılan defilede Tuğçe Sarıkaya, Zeliha Çal, Yağmur Ayaz, Yasemin Yeniay, Asya Öztürk, Marina Federenko, Rukiye Gül, Olga Fabi, Müge İskender, Özlem Karaoğlu, Metehan Sancaktar, Kaan Akıncı, Emre Aydın, Ömür Aşar, Emre Kanlı gibi modeller öğrenci mankenlerle birlikte podyuma çıktılar.


Moda tasarım programında öğrencileri yetiştiren değerli hocalar proje koordinatörü Öğr. Gör. Ayten GEDİK başkanlığında Öğr. Gör. Muhsine Gülgün TEKİN, Öğr. Gör. Dilek AKDEMİR, Öğr. Gör. Arzu ATA, Öğr. Gör. Erhan ŞANAL, Öğr. Gör. Emine ERYAZICI, Öğr. Gör. Sonad TANYEL’e de gecede teşekkür edildi.
Ayten GEDİK ve Gülgün TEKİN hocalarında LİTVANYADA APKALBOS defile organizasyonunda Zeugma koleksiyonunu sunacakları belirtilen gecede onlara da yurt dışındaki defilede başarı dilekleri iletildi.


Uludağ'ın eteklerinde tüm canlılığıyla 8500 yıldır yaşayan efsane şehirdir Bursa. Adının “Prusa” olduğu Antik çağdan bu yana, Bizans’tan, Osmanlı’dan topraklarını yurt edinmiş tüm uygarlıklardan edindiği tarihi ve kültürel zenginliklerle kimliğini koruyarak, Cumhuriyet Türkiye’sinin de önde gelen şehirlerinden biri olmayı hak etmiştir layıkıyla.

Ramazan ayında mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirler Ramazan ayında mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirler

Tarihini ayağa kaldırmak ve bugüne ulaştırmak adına verdiği özverili mücadele, Bursa’nın aynı zamanda vefalı bir şehir olmasının göstergesidir. Eskiyle yeninin ulu çınarların gölgesinde huzurla ve uyumla bir arada yaşadığı şehirdir Bursa. Bu yanıyla tüm zamanlar şimdiki zaman gibi hissedilir Bursa’da. Şehir; kalesi, hanları, hamamları, çarşıları, camileri, türbeleri, külliyeleri ve diğer anıtsal yapıları ile bir açık hava müzesidir adeta. Ayrıca, sanatsal ve kültürel değerlerinin unutulmaması, yarınlara aktarılması amacıyla kurulan pek çok müzeye de sahiptir Bursa.

Tarihi dokusu binlerce yıldır Doğu Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu' nundan miras, katman katman anıtsal eserlerden oluşur Bursa'nın. İznik'te gün yüzüne çıkarılan antik eserler, duvarları dünyaca ünlü İznik çinileri ile kaplı Osmanlı eserleri Dünya Mirası Listesine girecek nitelikte şaheserlerdir. 600 yıl hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkentlerinden olma özelliğini de taşıyan Bursa'ya doğaldır ki en çok Osmanlı eserleri damgasını vurmuştur. Kentin neredeyse her sokağında bir Osmanlı eserine rastlamak olasıdır. Bütün dünyada hayranlık uyandıran bu eserler sayesinde Bursa ve tüm özgünlüğüyle bugün yaşayan bir Osmanlı köyü olan Cumalı Kızık köyü Dünya Mirası Listesinde hakkıyla yerini almıştır.

Doğal güzellikleri ile de en gözde şehirlerimizdendir Bursa. Doğal güzelliklerin başında elbette ki Marmara Bölgesi'nin en yüksek dağı ve kış turizminin merkezi olan Uludağ gelmektedir. İznik ve Ulu abat gölleri, kaplıcaları, şelaleleri, asırlık çınarları, verimli ovaları eski Rum kasabası Trilye’si, ve elbette ki Ulusal Kurtuluş Savaşımızı zaferle sona erdiren ateşkes antlaşmasının yapıldığı tarihi Mudanya ilçesi kentin görülesi diğer yerleridir.

Asya'nın batıya açılan ipek yolu şehridir Bursa. Ticaret, şehrin kurulduğu ilk dönemlerden Osmanlı'ya, Osmanlı'dan bugüne canlılığını hep korumuştur. Günümüzde Bursa'da tekstil, otomotiv, makine-metal imalatı, tarıma dayalı sanayi, gıda ve mobilya gibi sektörler faaliyet göstermektedir ve dolayısıyla kent bu yönüyle de Türkiye'nin ekonomik büyümesinde önemli bir yere sahiptir.

Editör: TE Bilişim