Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi, Şehit Yarbay Songül Yakut’u gerçekleştirdikleri basın toplantısında andı. CKD Genel Başkanı Canan Arıtman’ın yaptığı açıklamaya aynı zamanda CKD üyeleri olan Vatan Partisi, CHP ve İYİ Parti Milletvekili adayları da katıldı. Arıtman, kadın adayları destekleyeceklerini belirtti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi, 1 Haziran’da Şırnak’ta askeri bir helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Yarbay Songül Yakut’u andı. CKD Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman’ın yaptığı basın açıklamasında CKD üyeleri ellerinde şehit olan kadın yarbayın fotoğraflarını taşıdı.

Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor! Z Kuşağındaki 2 Gençten Biri Eğlence Amaçlı Alkol Tüketiyor!

CKD Genel Başkanı Arıtman, iki hüzünlü konu için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Jandarma kuvvetlerindeki ilk kadın komutan olan Songül Yarbay görev yaptığı her yerde aile içi şiddetle mücadele etti. Köylü kadınların dertlerini dinledi, yardımcı oldu. Vatansever ve Atatürkçü bir subay olan Şehit Songül Yarbay’ın adına CKD İzmir Şubesi öncülüğünde Tire'de 5 bin 5 yüz fidan diktik ve sertifikaları cephedeki askerlerimize gönderdik” dedi.


“1. sıradan en çok kadın adayı Vatan Partisi gösterdi”
“İkinci hüzünlü konu ise 24 Haziran seçimlerinde kadının yeridir. Siyaset biliminde kadının yeri parlamentolardaki kadın oranlarıyla belirlenir. Bugün kadın parlamenter oranıyla dünyada 133’üncü sıradayız. Şu anda TBMM’deki kadın oranımız yüzde 14’tür. En çok kadın adayı Vatan Partisi ve İyi Parti gösterdi. Her iki partide de kadın aday oranı yüzde 25. İki parti de kota vaatlerini yerine getirdi. 1.sıradan en çok kadın adayı Vatan Partisi göstermiştir, 13 kadın aday liste başıdır. Vatan Partisi, Bolu ve Düzce 'de  tüm aday listesini  kadınlardan oluşturmuştur. Bu verilere bakınca biz kadınların Vatan Partisi ve İYİ Parti’ye teşekkür etmesi gerekiyor” diyen Arıtman kadın milletvekili adaylarını destekleyeceklerini belirtti.


“Atatürk devrimlerini yeniden yaşatmak için aday olduk”
Arıtman’ın konuşmasının ardından CKD üyesi olan kadın milletvekili adayları kendilerini tanıtmak için söz aldı. CKD Genel Başkan Yardımcısı ve Vatan Partisi 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Pınar Gül, “Derneğimiz siyasi bir okuldur. Bizler CKD üyeleri olarak yeniden Atatürk devrimlerini yaşatmak için aday olduk. Fatma Seherler, Gördesli Makbuleler merminin üzerine nasıl atıldıysa bizim de bu görevleri alarak öne atılmamız gerekiyor” dedi.


“Vatan Partisi, meclisi gençleştirecek”
Eski kurucu Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Vatan Partisi 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Hülya Yarbuz, “Yerel yönetimler düzelmeden yolsuzluk düzelmez. 1992 yılında Anavatan Partisi’nden belediye başkanı oldum. 2009 yılında siyaseti bıraktım, AKP’den gelen teklifleri geri çevirdim. İki dönemdir Vatan Partisi’nde Merkez Karar Kurulu üyesiyim. Vatan Partisi olarak 208 genç adayımız ile meclisimizi gençleştireceğiz. Türkiye daha çok seçimler görecek” dedikten sonra Kemalist çizgiden ayrılmayan bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceklerini vurguladı.

Editör: TE Bilişim