Sıcak Havaların Cep Yakmaması İçin 8 Öneri Sıcak Havaların Cep Yakmaması İçin 8 Öneri
  Şemdinli ilçesinde olduğu gibi Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Çukurca ilçesinde de hareketli günler yaşıyor. PKK mensuplarının sürekli kullandığı güzergah olduğu iddia edilen ve hakim tepelere yerleştirilen termal kameraların görüntü alması üzerine helikopterler tarafından bombalanan Hasken Dağı ve çevresindeki orman yangından yükselen dumanlar devam ediyor. 
TOP SESLERİNDEN KORKUYORUZ
Bölgeyi görüntüleyen İHA ekibinin yanına gelen bazı çocuklar bölgede meydana gelen çatışmaları büyük bir heyecanla anlattılar. Çocuklar, ”Helikopterlerin bölgeye ateş açması sonucu bölgede dumanlar çıkıyor. Yoğun top ve silah seslerinden dolayı geceleri korkuyoruz ve yatamıyoruz” şeklinde konuştular.
MEVZİLER SON TEKNOLOJİ KAMERALARLA DONATILDI
İlçenin üst kısımlarında bulunan ve Kuzey Irak sınırlarını rahatlıkla gören askeri mevziler son teknoloji termal kameralarla donatılırken, ilçe merkezinde ise gerek asker, gerekse polis tarafından zırhlı araçlarla korunuyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede, termal kameraların görüntü alması üzerine ise belirlenen bölgelerin hemen ateş altına alındığı bildirildi. 
SINIR BİRLİKLERİNE ASKER TAKVİYE YAPILDI
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan helikopterlerle ilçenin girişinde bulunan 21.Jandarma Sınır Tugay Komutanlığına indirilen özel birliklerin ise mayına dayanıklı “Kirpi” adı verilen zırhlı araçlarla ilçe merkezinden taşınarak olayların yoğun yaşandığı sınırın sıfır noktasında bulunan Uzundere Beldesi, Işıklı ve Kavuşak bölgelerindeki askeri birliklere takviye olarak gönderildiği belirtildi. 

Askeri konvoy sinyal bozucu araçlar eşliğinde sınır boylarına doğru hareket ederken bir ambulans ise eşlik etti. Daha önce saldırıya uğrayan 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit düştüğü Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Geçimli Köyü Jandarma Karakolu yakınlarındaki Geyman Köprülü Tabur Komutanlığı'nın askeri mevzilerin yan tarafına tankların yerleştirmesi ise dikkatlerden kaçmadı.







İzmir haber

Editör: TE Bilişim