Bir Dilencinin Üzerinden 15.075 TL Çıktı. Bir Dilencinin Üzerinden 15.075 TL Çıktı.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Servisi'nde yatan Türkiye'nin ilk yüz nakli olma özelliğini taşıyan 19 yaşındaki Uğur Acar, ağabeyi Ali Acar ile birlikte gazetecileri odasında ağırladı.
Her basın kuruluşu Uğur Acar'ın odasına iki dakikalığına alındı. Odasındaki yatağında uzanan Uğur Acar'ın baş ucunda Kemal Sunal filmlerinin bulunduğu DV'diler vardı. Uğur, İHA ekibini asker selamı ile karşıladı.
Uğur Acar, dünyada önce yapılan yüz naklinin 14 saat sürdüğünü belirterek, "Benimki de 9 saat sürdü. Dünya rekoru kırdığımı düşünüyorum" dedi.  "Başkasının yüzünü taşıman nasıl bir duygu" sorusuna Acar, şöyle karşılık verdi: "Şu an o duygu beni çok rahatsız etmiyor. Ama ilerleyen zamanlarda 1 sene sonra yüzüm, ne nakli bağışlayan ne de kendi yüzüme benzeyecek değişik birisi olacağım. Biraz zaman gerekiyor."
"Yüzü bağışlanan Ahmet Kaya'nın mezarına gidecek misin?" sorusuna da Acar, şöyle cevap verdi: "Ahmet Kaya'nın ailesi ile de tanışmak istiyorum. Mezarına da gitmeyi düşünüyorum."
Editör: TE Bilişim