Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon Türkiye Petrolleri’nden İstanbul’un Kalbinde Yeni İstasyon
Sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı, Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihiden ilham alan Anadolu Ateşi, her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürünü, 3 boyutlu olarak beğeniye sundu. 100 kopya ile 11 Mayıs Cuma günü vizyona girmesi hedeflenen Anadolu Ateşi 3D'nin, İstinye Park'daki Cinemaximum'da yapılan galasına, medya, iş ve sanat dünyasından çok sayıda renkli sima katıldı.

Dans severleri sinemaya çekmesi beklenen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, amaçlarının Avrupa ve Amerika'da da Anadolu Ateşi 3D'yi gösterime sunarak ülke tanıtımına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Sinema tarihinde sahne performansını üç boyutlu olarak perdeye yansıtan ilk proje olan "Anadolu Ateşi 3D"nin Türkiye'nin tanıtımına önemli katkısı olacağı bekleniyor. Tamamı Türkiye'de yapılan sinema filminin, detaylı çalışmalar sonucunda 100 kişilik bir animasyon ve profesyonel 3D çekim ekibi tarafından 6 ayda gerçekleştirildiği öğrenildi. Gerçek çekimlerin yanında greenbox çekimlerinin de yapıldığı film, dünya standartlarında 3D efekt ve animasyonlar ile desteklenerek izleyiciyi tarihe yolculuğa çıkarmayı hedefliyor. Dışa açılarak Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlaması beklenen projenin, Cannes Film Festivali'ne katılması ve dünya pazarına satışı amaçlanıyor.



Editör: TE Bilişim