Bavul İçinde Ceset Bulundu ! Bavul İçinde Ceset Bulundu !
Alınan bilgiye göre, Pendik ve Kartal başta olmak üzere İstanbul’un çeşitli ilçelerinde M.A. liderliğindeki suç örgütünün kara ve deniz yolu ile yurda kaçak yollarla soktukları sigaraları piyasaya sürdükleri belirlendi. Suç örgütünü takibe alan jandarma ekipleri, ardından operasyon için harekete geçti. 12 Haziran günü sabah saat 06.00’da İstanbul genelinde 8 işyeri ve 17 eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt lideri M.A. ve örgüt üyesi 18 kişi suçüstü yakalandı.

Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda ise bin 650 karton muhtelif marka kaçak sigara, 1 milyon 11 bin 400 adet boş sigara filtresi, 20 karton muhtelif marka kaçak puro, 2 bin 500 adet korsan CD, 3 bin adet korsan film afişi, 455 kilogram tütün, 3 adet tütün sarma makinesi, kaçak sigara satışından elde edildiği değerlendirilen 7 bin TL 2 adet havalı tabanca, 2 adet havalı tüfek, 19 adet cep telefonu ve 21 adet sim kart ele geçirildi. Operasyon jandarma kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A.’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul’da jandarmanın operasyonlarında ilk kez gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen sigara kaçakçılarının tutuklandıkları öğrenildi.




Editör: TE Bilişim