Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
MODEKO fuarına her yıl olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden sektörün profesyonelleri katılacak. Sektörün son trendlerinin yer alacağı fuarda stantlar 11.00 ile 21.00 arası ziyaretçilere açık olacak. Bu yıl yerli mobilya üreticilerinin vizyonunu uluslararası pazarlara taşımak istediklerini söyleyen Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, yaşam alanının tüm renklerini taşıyacak organizasyonun Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki sektör profesyonellerinin ilgi odağı olacağını söyledi. Her yıl
geleneksel olarak düzenledikleri en iyi stant yarışmasının bu yıl da yapılacağını belirten Eyigele, "Yarışmanın derecelerini İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Mimarlar Odası'ndan seçici jürilerin verdiği puanlar belirleyecek. Sektördeki yeniliklerin konuşulduğu konferanslarımız da olacak" dedi.
Mobilya sektörünün zirvesine çıkmak istediklerini söyleyen Eyigele, şunları kaydetti:
"Ziyaretçilerimize kolaylık sağlamak için büro mobilyaları, fabrikasyon, el ürünlerini ayrı bölümlere topladık. Bahçe mobilyaları kendi konseptine uygun olarak dış alanda ziyaretçilere açık olacak. İzmir Uluslararası Fuarı'nın tamamını kullanmamıza rağmen fuara katılmak isteyen yaklaşık 60 firmamıza alan yetersizliği nedeniyle üzülerek yer veremedik. Sektör isteklerini dikkate alarak seçtiğimiz Pazar konumunda Azerbaycan, İran, Irak, Ürdün, Yunanistan, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan ülkelerinden sektör profesyonelleri yer alacak."
İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ise, İzmir'de 12 meslek lisesi mobilyacılık bölümünden her yıl 350 mezun verildiğini söyleyerek, "Yetişen genlerimizin sadece 16'da 1'i sektöre devam ediyor. Milli Eğitim'le yapacağımız çalışmalar kapsamında buradaki temel soruna eğileceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim