İzmirliler 20 yıldır büyükşehirde AK Parti’yi seçmiyor İzmirliler 20 yıldır büyükşehirde AK Parti’yi seçmiyor
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kaldırımları işgal edip vatandaşların ve engellilerin yaşam alanlarını sınırlayanlara karşı mücadele çağrısında bulunurken, İzmirli esnaf kaldırımların yanı sıra caddelerde de ürün sergilemeye başladı.
Özellikle İzmir'in Karabağlar ilçesi Kaymak Kuyu mevkiinden başlayarak Eski Çamlı Caddesi boyunca bazı dükkanlarda ürünlerin kaldırım ve caddelerde sergilenmesi tepki çekti. Araçların geçtiği işlek caddede ürünlerini sergileyen esnaf, kaldırımlara eşyaları yığıp LCD ekran televizyonları bir iple dükkanın yukarısına bağlayarak sergilemekten çekinmiyor.
Karabağlar mevkiinde oturan vatandaşlardan Gürsel Sütçü, kaldırımlarda yürümekte zorlandıklarını belirterek, "Kaldırımlarımız zaten çok dar. AVM’lerin çoğu ürünlerini kaldırım önüne çıkarıyor. Yürümekte zorlanıyoruz. Artık birçoğu ürünlerini cadde kenarlarına da koymaya başladı. Kazalara sebep olması an meselesi. Yetkililerden buradaki dükkanlara gereken uyarıları yapmasını istiyoruz. Kaldırımlardan sonra caddeler de işgal ediliyor. Bu işin sonu kötüye gidiyor" diye konuştu.
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşların ve engellilerin yaşam alanlarını sınırlayan esnaftan alışveriş yapılmaması çağrısında bulunup, ”Beraber mücadele edeceğiz. Kaldırıma malzeme koyanlara tepki gösterip onlardan alışveriş yapmamak gerekiyor. Biz zabıtalarla bu işi halletmeye çalışıyoruz. Yayayı, vatandaşı rahatsız ederek kanepeyi, halıyı kaldırıma koyan esnafla mücadele etmek zorundayız” demişti.








Editör: TE Bilişim