İzmir'de Polis Kovalaması Kaza İle Son Buldu İzmir'de Polis Kovalaması Kaza İle Son Buldu

. 2006 yılından bu yana İzmir’in sürdürülebilir kalkınması için bütüncül bir yaklaşımla, yerel potansiyeli harekete geçirecek katılımcı araçlar geliştirmek ve uygulamak misyonu ile çalışmalarına devam eden İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), bu başarıya İzmir’de yenilenebilir enerji projelerine verdiği destekle ulaştı. İzmir'in en iyi ajansı

Site Selection Dergisi editörleri ve bine yakın yatırım uzmanı, yatırım ve kalkınma ajanslarının gösterdiği başarıyı 8 kritere göre değerlendirirken, İZKA, "kurumun iş yapış biçimindeki profesyonellik", "yatırımcıya zamanında ve yeterli bilgi sunma", "yatırımcılar nezdinde yaratılan güven" ve "yatırım sonrası takip" kriterlerinde öne çıkarak bölgesinin en iyi kalkınma ajansı seçildi. Site Selection Dergisi ayrıca, İZKA’nın yenilenebilir enerji yatırımlarına odaklandığını belirttiği açıklamasında, 2 milyar dolarlık rüzgar yatırımı ve 4 bin çalışan ile rüzgar enerjisinin başkenti olan İzmir’de sanayi sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yaklaşık yüzde 30’unun yabancı sermayeli olduğunu vurguladı.

İZMİR KALKINMA AJANSI

İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesi’nin En İyi Kalkınma Ajansı seçilmeleri ile ilgili olarak, “İzmir’e yerli ve yabancı yatırımların çekilmesi yoluyla sermaye ve bilgi transferi yaparak bölgesel kalkınmanın sağlanması için yatırımların tanıtımı çok önemli. Bu nedenle İZKA alarak aldığımız bu ödül, yalnız yatırım çekmek konusunda değil, yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerinin de ne kadar etkin olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu. Türkiye’den söz konusu listeye yalnız İzmir Kalkınma Ajansı ve faaliyetlerini İzmir’de yürüten Ege Serbest Bölge A.Ş.’nin (ESBAŞ) girdiğini belirten Yavuz, sonucun İzmir’in başarısını gösterdiğini vurguladı.

Editör: TE Bilişim