RUSYA’nın Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazarı Aleksandr Soljenitsin’ın ismini taşıyan Soljenitsin Rus Dil ve Kültür Derneği’nin Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği “Ege Rüzgarı Çocuk Şenliği” büyük ilgi gördü.

Gaziemir Belediyesi  Atatürk Kültür Merkezi’ndeki şenliğe, İzmir’de yaşamlarını sürdüren  400’ün üzerinde Rus aile ile vatandaşlarımız katıldı. Rossinka Rus Dansları ve Şarkıları, herkese güzel anlar yaşatırken  İkinci Dünya Savaşı Faşizme Hayır” Fotoğraf Sergisi de büyük ilgi uyandırdı.

Soljenitsin Rus Dil ve Kültür Deneği Başkanı Andrey Ponomarev, derneğe kapılarını açan Gaziemir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bir çok medeniyete ve halklara ev sahipliği yapan İzmir’de olduğumuz için çok mutluyuz. İzmir, yıllardır Arnuvut’u, Rus’u, Makedon’u, Yunan’ı topraklarında konuk eden örnek bir kent.  İzmir’den ve Ege’den esecek dostluk rüzgarları tüm kentlere yayılsın. Ege Rüzgarı Çocuk Şenliği de bunların arasında güzel bir örnek oluştursun istiyoruz” dedi.

Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü

Dernek, 2. Dünya Savaşı’ında Rusya’nın Zafer Günü olan 9 Mayıs’ta önümüzdeki yıl büyük bir uluslararası festival organize etmeyi de planlıyor.

Editör: TE Bilişim