İZMİR- 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle İzmir’de HDP milletvekili adaylarının da katıldığı bir yürüyüş ve forum düzenlendi.

Çok sayıda çocuğun da katıldığı yürüyüş boyunca, "Doğayı hor gören geleceği göremez”, “Deniz varsa yaşam var”, “Arıma, balıma, ormanıma dokunma”, “Rüzgâr yaşamdan yana essin" sloganları atan kitleye çevreden alkışlarla destek geldi.

Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu

HDP İzmir milletvekili adayları Serpil Kemalbay, Yalçın Yanık, Mahsun Korkmaz, Derkay Tan, Gönül Aygün ve Abdullah Akdeniz’in katıldığı yürüyüş sonrasında Alsancak Vapur İskelesi önünde düzenlenen forumda Ege Bölgesi’nde verilen çevre mücadelesinden isimlerin yanı sıra Serpil Kemalbay da bir konuşma yaptı. Kemalbay, “Gölgesini satamadığı ağacı kesen kapitalizme ve onun yağma politikalarına karşı mücadele etmeliyiz.

Biz seçildiğimizde her şeyi çözeriz demiyoruz, aksine birlikte mücadele etmeyi ve değiştirmeyi öneriyoruz” diye konuştu. Kemalbay’dan sonra söz alan bir diğer HDP milletvekili adayı Derkay Tan, “Kendi konforumuz için doğayı talan ediyoruz, konforumuzdan vazgeçmeliyiz" dedi.

Forumda parti temsilcilerinin yanı sıra Gülbahçe’deki taşocaklarına karşı mücadeleden Berrin Aksaray ve Süreyya Balcı, Yatağan’daki termik santrale karşı mücadeleden Tayyibe Demirel, Aydın’da jeotermal enerji santrallerine karşı mücadeleden Ayşe Çetin Aydın, Karaburun’daki rüzgâr enerji santrallerine karşı mücadeleden Goncagül Karaağaç, Gaziemir’de kurşun fabrikasının yarattığı kirliliğe karşı mücadele veren Ayşe Hökerek de deneyimlerini aktararak verdikleri mücadeleleri anlattı.

İzmir'e Sahip Çık Platformu, Ege Çevre ve Kültür Platformu, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve Konak Kent Konseyi tarafından organize edilen yürüyüş ve foruma, HDP milletvekili adaylarının yanı sıra CHP ve İyi Parti milletvekili adayları da katıldı.

Editör: TE Bilişim