Yoğun talep gören yaz okullarında çocuklar tatilin keyfini arkadaşlarıyla birlikte hem eğlenerek hem öğrenerek çıkaracak. Yaz Okulları dörder hafta olmak üzere iki dönem sürecek. Eğitimler 25 Haziran’da başlayacak ve 16 Ağustos’ta sona erecek. 

DÖRT HAFTA DOLU DOLU EĞİTİM
Konak Belediyesi’nin ücretsiz yaz okullarına 7 - 14 yaş aralığında çocuklar kayıt yaptırabiliyor. Yaz Okulları’nın eğitimleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez verilecek. Dersler Konak Belediyesi’nin Ballıkuyu, Eşrefpaşa, Hatay, Gültepe, Aziziye, Kadriye ve Zeytinlik Semt Merkezleri ile Güzelyalı, Selahattin Akçiçek ve Türkan Saylan Kültür Merkezleri, Ziya Zişan Saadet Aytulun İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Dario Moreno Sanat Merkezi’nde verilecek. 25 Haziran’da başlayacak yaz okulunda sabah dersleri saat 09.30’da başlayıp, 12.40’ta sona erecek.

Öğleden sonraki dersler ise saat 14.00’te başlayıp 17.30’da bitecek. Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri olmak üzere haftada dört gün düzenlenecek Yaz Okulları’nda çocuklar hem eğlenecek hem yeni bilgiler öğrenecek. Yaz Okulları’na kayıtlar başvuracakların ikamet bilgilerine göre adresine en yakın kültür veya semt merkezinde yapılacak. Kayıt için; nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi ve veli izin belgesi ile belediyenin internet sitesinde yer alan başvuru formunu indirerek doldurmak veya ilgili kurs merkezine gelerek formu bizzat doldurmak yeterli olacak. Dört hafta sürecek eğitimlerin birinci dönemi 25 Haziran -19 Temmuz, ikinci dönemi ise 23 Temmuz - 16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Devam zorunluluğu bulunan kurslara kontenjana göre Konak İlçe sınırları dışından da öğrenci alınabilecek. Yaz Okulu eğitimleri konunun uzmanı eğitmenler ve psikolojik danışmanlar tarafından verilecek.

Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor. Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor.

BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ DERSLER BAŞLIYOR
Her geçen yıl bir öncekine göre Yaz Okulları programındaki ders seçeneğini de ilgi çekici hale getiren Konak Belediyesi farklı branşlarıyla da dikkat çekiyor. Öğrencileri yaz tatilinde faydalı aktivitelere yönlendirerek boş vakitlerini değerlendirmeyi amaçlayan Yaz Okulları’nda çocuklar; eğlenceli matematik, eğlenceli bilim, uzay ve astronomi, nefes-beden-denge, benim filmim, müzik, görsel sanatlar, felsefe, dans ve mahalli oyunlar gibi birbirinden farklı dersler görecekler.

Eğitimler sonunda katılımcı çocuklara sertifika sunulacak. Büyük ilgi gören Yaz Okulları’na çocuklarını göndermek isteyen anne ve babalar Konak Belediyesi’ni 0232 422 52 36 numaralı telefondan Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni veya 232 425 35 01 numaralı telefondan Konak Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Projeler Müdürlüğü’nü arayarak detaylı bilgi alabilir.

Editör: TE Bilişim