İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Esendere Şehitler Mahallesi yönündeki kışla içerisinde çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, alevler kışla içerisindeki ormanlık alana da yayıldı.

Çıkan yangının ardından itfaiye ekipleri hemen bölgeye hareket etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri kışlada vatani görevini yapan askerlerin de desteğiyle yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Yangın söndürme çalışmasına havadan da ambifi tipi 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 8 arasöz ve dozerler de müdahale edildi.
Yangın, yaklaşık iki saatin sonunda kontrol altına alındı.

“ATIŞ POLİGONUNDAN ÇIKMIŞ DİYORLAR”
Hüseyin Sözer isimli vatandaş, “Eğitim yapılırken eğitimde mermi sıçramış diyorlar. Çok alevlendi, uçak, helikopter, itfaiye doldu her taraf müdahale sağlam ama baya alevlendi” dedi.
Şehitler Mahalle Muhtarı Aday Bozyiğit de “Yaklaşık 1,5 saattir devam ediyor. Söylentiye göre atış poligonundan yangın gerçekleşmiş.

Onun üzerine de ekipler çalışıyor, şu an kontrol altına alındı galiba. İlk çıktığında alevler bir anda etrafı sardı, baya sıkıntılıydı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim