Fabrika Yangınında İtfaiye Eri Yaşamını Yitirdi Fabrika Yangınında İtfaiye Eri Yaşamını Yitirdi
İzmir'in Bornova ilçesinde yaklaşık üç hafta önce Arsak ailesinin evlerinde yangın çıktı. Yangında her şeylerini kaybeden ve 3 çocukları bulunan aile, yetkililerden yardım alamayınca çareyi kül yığınına dönen evin ortasına çadır kurarak yaşamakta buldu. Yaşananları anlatan Pınar Arsak, alt kattan odun getirmeye indiği sırada evini alevler içinde bulduğunu belirterek, "Rüzgardan soba borusu devrilmiş ve perdeler tutuşmuştu. Alevler evin her yerini sarmıştı. Ne yapacağımı şaşırdım. Yangın sırasında evde 3yaşındaki Muhammed ve 5 yaşındaki Gülendam vardı. O sırada eşim çocuklarımızı kurtardı ama evimiz küle döndü" dedi.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarının sağlıklı bakım ihtiyaçlarını da karşılayamadıklarını dile getiren anne Arsak, "5 yaşındaki kızım Gülendam'ın sol gözünde damar tıkanıklığı var. Ameliyat olması gerekiyor ama maddi imkanımız yeterli değil. Yangında evimizi de kaybedince iyice perişan olduk" diye konuştu.
Ailesinin geçimini hurdacılık yaparak günlük 15-20 TL arasındaki yevmiye ile sağladığını dile getiren baba Kemal Arsak ise, kazandığı parayı ailesinin karın tokluğuna bile yetiremediğini söyledi. Yetkili makamların kapılarını çaldıklarını ancak yardım talebi üzerine gittikleri her kapıdan olumsuz yanıt aldıklarını belirten Arsak, elindeki çekiçle kendi imkanları doğrultusunda evi onarmaya çalıştığını söyledi. Yıllar önce geçirdiği trafik kazası sonrasında böbreğinin ve dalağının alındığını, bacağında ise
platin bulunduğunu kaydeden baba Arsak, "Devlet büyüklerimiz bize yardım etsin. Hiç kimsemiz yok. Vanlı depremzedelere yardım ediliyor. Biz depremzede de değiliz. Çocuklarımız hasta, soğukta üşüyoruz" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.


Editör: TE Bilişim