Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
“Susmayacağız, unutturmayacağız! Hep birlikte direnip darbeye son vereceğiz” vurgusu yapılan açıklamaya, Genç Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri de katıldı.
Genç Memur-Sen İzmir yönetiminden basın açıklamasını gerçekleştiren Bilal Kara, Mısır'daki darbenin yüzüncü gününü tamamladığını belirterek, dünyanın Mısır'daki zorbalığa sessiz kalmasını kınadıklarını söyledi.

BİNLERCE SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ
Kara, darbecilerin ve cunta yönetiminin dünyanın sessiz kalmasından dolayı masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisinin eklediğini belirterek, “Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz’dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor” dedi.

BAĞIMSIZ MEDYA YOK EDİLDİ
Demokrasinin yeniden tesisi, insan haklarının ve insan onurunun hüküm sürmesi ihtimalini ortadan kaldırmak adına Hürriyet ve Adalet Partisi’nin ve Müslüman Kardeşler’in teşkilatlarının kapatıldığını ve faaliyetlerinin yasaklandığına dikkat çeken Bilal Kara, “Parti liderleri gözaltına alındı. Bağımsız medyanın oluşturacağı riski bertaraf etmek için, bütün medya kuruluşlarına darbe tetikçisi yöneticiler atandı. Dünya kamuoyunu etkileme gücüne sahip uluslararası yayın yapan televizyonlar, gazeteler, ajanslar kapatıldı, temsilcileri tutuklandı. Basın özgürlüğü, tam anlamıyla yok edildi” diye konuştu.

“KATLİAMIN SESSİZ TANIKLARI OLMAYACAĞIZ”
Darbeye karşı direnen gençler olarak Mısır'da yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerini söyleyen Kara, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ediyoruz. Darbecileri, cunta yönetimini destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ediyoruz. Mısır halkının iradesinin, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş sivil idaresinin yanında olmayı, insan olmanın gereği olarak görüyoruz. Vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz. Dini, inancı, milleti, mezhebi, ülkesi, ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesine kast edenlere ve eylemlerine her zaman karşı olacağımızı, hiçbir zaman sessiz kalmayacağımızı haykırıyoruz. Dünya gençliğini darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına ve oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim