İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilköğretim okulu öğrencilerinden sonra 0 – 5 yaş grubundaki çocuklara yönelik olarak başlatacağı yeni süt kampanyası için açtığı isim yarışması sonuçlandı. 10 ismin yarıştığı ve 2420 oyun kullanıldığı ankette oyların 786’sını (yüzde 32.48’lik bir oranla) alan “Süt kuzusu”, kampanyanın yeni ismi olarak seçildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında başlattığı “Okul Sütü” projesi ile 246 okuldaki 208 bin öğrenciye haftada 1.2 litre süt dağıtımı gerçekleştirmişti. Kent merkezinde dar gelirli ailelerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki 0-5 yaş grubunda yaklaşık 125 bin çocuğa süt dağıtacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, resmi web sitesi üzerinden (www.izmir.bel.tr) başlattığı isim kampanyasını 8 Haziran Cuma akşamı sonlandırdı. En yüksek oyu alan “Süt kuzusu” birinci olurken, ikinci sırayı 735 oy ile oyların yüzde 30.37’sini alan “Süt kardeşim” aldı. Ankette “Sütümü içiyorum İzmir’i seviyorum” ise oyların yüzde 15.66’sını alarak 3. sırada yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin isim kampanyası anketinde ilk eleme 1 Haziran Cuma akşamı tamamlanmış ve 4 günde 985 isim önerisi gelmişti. Bu isimlerden hangilerinin ankete dahil edileceği konusunda Seçici Kurul tarafından yapılan çalışma sonrasında, ön elemeyi geçenler arasından 10 isim (Süt kuzusu, Süt kardeşim, Sütümü içiyorum İzmir’i seviyorum, İneklerden miniklere –Süt köprüsü, İç sütünü göster gücünü, Çocuklara süt üreticiye güç, Sevgi sütü, Sütüm evimde) belirlenmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, internet oylarıyla seçilen “Süt kuzusu”nu önerenlere ödül olarak İpad hediye edecek.

Editör: TE Bilişim