81 ilden 81 Çocuk"  İstanbul'da 81 ilden 81 Çocuk" İstanbul'da
Edinilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında Kadıköy Kozyatağı Değirmen Çıkmazı Sokak 13 numarada bulunan Atilla Arten’e ait 12 katlı Ar Plaza’nın çatısındaki tadilat çalışması sırasında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını fark eden çalışanlar, hemen itfaiyeye haber verdi.

Gelen ihbar üzerine Erenköy, Kadıköy, Kayışdağı, Maltepe, Kartal ve Ünalan itfaiyesine bağlı ekipler olay yerine sevk edildi. Olay yerine ilk ulaşan itfaiye ekiplerinin merdiveni çatıya yetişmeyince, yangına bina içinden müdahale edildi. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye aracındaki 52 metrelik merdivenle çatıya ulaşıldı ve söndürme çalışmaları hızlandı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonunda yangın kontrol altına alınırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yangın nedeniyle çevrede oturan vatandaşlar büyük korku yaşarken, alevlerin sardığı çatıdan yükselen yoğun duman gökyüzünü kapladı. Plazanın çatısından yükselen dumanlar Avrupa Yakası’ndan da görüldü.

Binadaki tadilat çalışmalarında görevli Can Koçak, binanın kiraya verilmek üzere tadilata girdiğini ifade ederek, “Büyük ihtimalle mebran yakılan ateş rüzgarla çatıya yayıldı. Biz 10. katta çalışıyorduk. Sonradan haberimiz oldu. İçeride de antika eşyalar vardı. Çok sıkıntı oldu” şeklinde konuştu. Yangının çatı izolasyon malzemelerinin alev alması nedeniyle çıktığı tahmin ediliyor.




Editör: TE Bilişim