Medya ve iletişim alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın ve kız çocuklarının güçlenmesi adına haber çalışmaları yürüten Milliyet Gazetesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve onu takip eden bir hafta boyunca, kadınlar ve kız çocukları için eşit bir geleceğin inşa edilmesiyle ilgili toplumsal haberlere yer verecek. 

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün küresel teması ile uyumlu olacak şekilde başlattığı “Eşitlik için Kentine Gel” projesi kapsamında www.kentinegel.org adresi üzerinden erişilebilen çevrimiçi platform; ziyaretçilere, eşit hak ve fırsatların güvence altına alındığı, kent planlamasında eşitlik ve kapsayıcılığın gözetildiği bir kenti gezme ve birlikte hayal etme fırsatı sunuyor. 

“Eşitlik için Kentine Gel” projesi ile 'Kadınların Liderliği; Covid-19 dünyasında eşit bir geleceğe ulaşmak' küresel teması altında dünya çapında kadınların ve kız çocuklarının, eşitliğin hakim olduğu bir geleceği şekillendirme ve Covid-19 salgınıyla mücadele konusundaki çabalarına vurgu yapılıyor. 

Ebru Yaşar; Para İşine Eşim Bakar Ebru Yaşar; Para İşine Eşim Bakar

Toplumsal cinsiyete duyarlı ve kapsayıcı hizmetleri anlatan www.kentinegel.org, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayatın aktif katılımcıları ve liderleri olmaları için elverişli bir ortam sağlamada yerel yönetimlerin rolünü vurguluyor. Kadınlara eşit haklar ve fırsatlar tanındığında nelerin değişebildiğini illüstrasyonlarla betimleyen www.kentinegel.org, toplumsal cinsiyete duyarlı bir liderlik anlayışının nasıl olabileceğini anlatıyor. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye’de site üzerindeki interaktif platformda, belediyelerin toplumsal cinsiyete duyarlı hizmetlerine yönelik toplayacağı anonim verileri, kampanya sonrasında belediyelerle paylaşmayı hedefliyor. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde www.kentinegel.org websitesinde üzerinde başlayan “Eşitlik için Kentine Gel” projesiyle ilgili haberler ise 15 Mart 2021 tarihine kadar Milliyet Gazetesi’nde yer alacak. 

Editör: TE Bilişim