Fulya Özdemir bıçaklanarak öldürüldü Fulya Özdemir bıçaklanarak öldürüldü
Edinilen bilgiye göre, saat 18:00 sıralarında Aslanbucak Mahallesi Belediye Düğün Salonu arkasında bulunan Harnup Beli isimli tepede yangın çıktı. Önce küçük bir alanda etkili olan yangın, orman örtüsünün tutuşmasıyla birlikte yayıldı. Hem tepe yönünde, hem de konutlara doğru ilerleme eğilimi gösteren alevlere müdahale etmek için gelen belediye ve orman itfaiyeleriyle iş makineleri, dar yollar sebebiyle güçlük çekti.

HELİKOPTAR VE UÇAKLAR GELDİ, VATANDAŞ RAHATLADI


İtfaiyecilerin müdahale için ulaşmada gecikmesi yüzünden yangının yayılmasına tepki gösteren birçok vatandaş, kendi imkanlarıyla dağa çıkıp yangını söndürmüye çalıştı. Daha sonra orman itfaiyesine ait helipkopter ve uçaklar, yangını kontrol altına aldı. Bu sırada yangın noktasına ulaşan orman itfaiyesi de Kemer Belediye itfaiyesinin desteğiyle soğutma çalışmalarına başladı ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

“DERS ÇIKARILMALI”

Yangına müdahale edilmesindeki gecikmeye dar sokakların neden olduğu konusunda görüşü sorulan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Bu bölgenin imarı olmadığı için yollar bu halde, Biz 1/25 binlik planımızı yaptığımız zaman sorun kalmayacak. Ama Orman'ın bunu düşünmesi lazımdı. Yollar müsait değilse ormanlık alanın kenarından yangın yolları yapmalıydı" diye konuştu.
Dip yangını olarak başlayan ve ağaçların da tutuşmasıyla yayılan yangının 20 dönümlük bir alanda etkili olduğu ve çok sayıda ağacın kaybedildiği öğrenildi.




Editör: TE Bilişim