Bayram tatilinden dönen İstanbullular gişelerden rahat bir şekilde geçti. TEM otoyolu Çamlıca gişelerinde gece saatlerinde herhangi bir yoğunluk gözlenmedi.

Kartepe Gebze arasında TEM otoyolunun Ankara istikametinin de İstanbul yönünde seyreden araçlara ayrılması trafiği rahatlattı.

Dün saat 12.00'de başlatılan bu uygulama ile TEM Otoyolu'nun her iki şeridi de İzmit Kandıra turnikelerinden itibaren İstanbul yönüne açıldı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bakım onarım çalışmaları nedeniyle kısmen yoğunluk yaşansa da, trafikte ciddi bir aksama olmadı. Boğaziçi Köprüsü ise her iki yönde akıcıydı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım onarım çalışmaları da sona erdi. Köprü son kontrollerin arıdından trafiğe açıldı.

YENİDEN PARALI

Bakımdan dolayı ücretsiz olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü ise17.00'den itibaren yeniden paralı hale getirildi.

Antikacılar Çarşısı’nı Hizmete Sunuldu Antikacılar Çarşısı’nı Hizmete Sunuldu

"Tek yön" uygulaması sona erdi

Bugün sabah saatlerinden itibaren de hem TEM, hem D-100 Karayolu'ndaki trafik akışı oldukça azaldı. Tek yön uygulaması da saat 12.00'den itibaren sona erdirildi.


Müsteşar Mehmet Habip Soluk, çalışmaların tamamlanmasının ardından köprüye gelerek basın mensuplarına açıklama yaptı. Köprünün 1-2 saate kadar trafiğe açılacağını aktaran Soluk, “Arkadaşlarımızla köprüde son kontrollerimizi yapıyoruz. İşaretleme yeni bitti. Sayın Başbakanımızın liderliğinde ve talimatları doğrultusunda, Sayın Bakanımızın gözetim ve denetiminde bütün Türkiye’de olduğu gibi buradaki işlerimizi bir bir takip ederek bugün sonuçlandırmış durumdayız. Köprü 18 Haziran’da güney şeridinden bakıma alındığında ilk günler yağmur nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Zaten bir köşe yazarımızın bir sözü hatırımdadır. ‘İstanbul’da trafiği felç etmek istiyorsanız sokağa bir bardak su dökün, bu yeterlidir’ sözünü biz 70’li yıllarda da duymuştuk. Yani İstanbul’un trafik çilesi bugünün çilesi değil, o günlere göre artan nüfusu, motorlu taşıtları düşündüğümüzde şu anda İstanbul o günlere göre çok daha iyi durumda. Bunu bütün samimiyetimle ifade ediyorum” diye konuştu.

Köprünün temelinin 29 Mayıs 1985 yılında atıldığını, 3 Temmuz 1988 yılında tamamlanarak hizmete girdikten sonra da bugün kadar bakımdan geçmediğini ifade eden Müsteşar Mehmet Habip Soluk, şunları söyledi:
“1510 metre uzunluğundaki bu köprünün iki ayak açıklığı 1090 metredir ve bu köprüde böyle bir bakım ilk defa yapılıyor. Bu bakımın yapılması şarttı. ‘Köprü çileye dönüştü’ deniliyor. Biz bu ifadeyi aslında kabul etmiyoruz. Bu bir çile değildir. Bu insanımızın can ve mal emniyeti için yapılmış çalışmadır. Bir insan check up yaptırmaya gittiğinde nasıl bu bir çile değilse bu köprünün de hizmet yapabilmesi için bakım metodunun yapılması gerekiyordu. Bizim planlamamıza göre 17 Eylül’de tamamlanacaktı. 26 Temmuz yüklenici ve mesai arkadaşlarımızla birlikte yapılan bir iftar yemeğinde Sayın Bakanımız 17 Eylül’ün uzun bir tarih olduğunu ve bunu öne alabileceğimizi ifade etmişlerdi. 30 Ağustos olarak talimat vermişlerdi. Ancak 30 Ağustos’tan sonra kendilerinin yeni birtakım önerilerini de ilave ederek üç vardiyaya çıkmak suretiyle bunu bugün hizmete açacağız.”



Soluk, işaretleme işlemleri de tamamlanan köprüyü 1-2 saat içinde trafiğe açacaklarını dile getirdi. Bakım ve onarım çalışmalarının büyük bir özveriyle gerçekleştirildiğini ifade eden Soluk, Bakan Binali Yıldırım’ın çalışmaların Ramazan Bayramı’nın ilk günü bitirilmesini planladığını ancak geçen hafta yağan yağmurun işlerini zorlaştırdığını söyledi. Soluk, “Bu köprüde sadece asfalt bakımı yapılmıyor. Aşağı yukarı 9 kalem iş yapılıyor. Bu 9 kalem iş yapılırken hepsi ayrı ayrı nitelikleri olan, birtakım uyulması gereken teknik esasları olduğu için zaman alıyor. Sayın Bakanımızın ilan ettiği tarih itibarıyla çalışmalar bitmiş oldu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim