Acı Haber ! Acı Haber !
Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı 8.Jandarma Trafik Tim Komutanlığınca Köyceğiz’e bağlı Beyobası Beldesindeki Okul servis şoförlerine, öğrencilere, vatandaşlara ve özellikle son zamanlarda trafik kaza olaylarına karışan motosiklet ve araç sürücülerine yönelik trafikle ilgili eğitim semineri verildi.
Seminerde, önceliğin insana saygıdan başladığı anlatılan konuşmada meydana gelen trafik kazalarındaki sürücü hataları hazırlanmış olan slâyt gösterileri ile izleyicilere anlatıldı. Ayrıca araç kullanırken emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğu, insan hayatını kurtaran bir faktör olduğu belirtilerek, araç çok eski de olsa emniyet kemeri takan sürücünün hayatının kurtulduğu, emniyet kemeri takmayan son model araç sürücüsünün ise hayatını kaybedebildiği görüntülü olarak anlatıldı.
Seminerde genel olarak. Aşırı Hız, Yakın Takip, Durma, Duraklama ve Park Etme, Yolcu İndirme ve Bindirme Kuralları, Emniyet Kemeri Kullanımı, Şerit İzleme, Geçme ve Geçilme Kuralları vb. konular anlatıldı. Düzenlenen seminerin yanı sıra toplu taşıma araç sürücülerinin tüm trafik kurallarına uyarak, araçları, yolcuları ve yayaları, tehlikeye düşürmemelerini ve olumsuz davranışlardan uzak durmaları konusunda tavsiyelerde bulunuldu.
Söz konusu eğitim seminerinde; sürücülerin uyması gereken kurallar, yasal sorumlulukları ve yükümlükleri, kullandıkları okul servis araçlarının durumları ve donanımları, genel trafik kuralları (hız/alkol-fazla yolcu-çalışma ve dinlenme süreleri-yolcu indirme ve bindirme kuralları) konuları ele alındı.

10 dakikalık Trafikle ilgili tanıtım filminin de oynatıldığı ve vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen trafik seminerinde, kazaların önlenmesinin kurallara uyulmasından geçtiği, Yapılan bu toplantıların trafik kazalarını önlemek için düzenlendiği belirtildi.
Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığınca trafik kazalarını asgari seviyeye indirmek, trafik konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla köy, mahalle ve kahvehanelerde her ay belirli gün ve saatlerde şoför, sürücü ve yayalara yönelik trafik eğitim seminerlerinin devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim