Tarihi Likya Yolu Artık Daha Güvenli!

Doğa tutkunlarının muhakkak yürümek istediği Türkiye’nin önemli yürüyüş rotalarından biri olan tarihi Likya Yolu yürüyüş rotası, Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı arama kurtarma timi JAK tarafından numaralanarak güvenli yürüyüş rotası haline getirildi. 

Tabelalar Kaybolan Kişinin Daha Çabuk Bulunmasını Da Sağlayacak 

Kaza ve kayıp olaylarının önlenmesi amacıyla Fethiye İlçesinden Antalya iline kadar devam eden her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin yürüdüğü Tarihi Likya Yürüyüş Yolunun başlangıç noktasına yönlendirici tabela ve 95 ayrı noktaya numaralı yer tespit levhaları yerleştirildi. 125 km boyunca yerleştirilen 95 uyarı levhası hem doğru yolda olduğunuzu hatırlatmakta hem de kaybolduğunuz anda yetkililere en son gördüğünüz numarayı bildirerek en kısa sürede size ulaşılmasını sağlamakta. 

Yerleştirilen levhaların coğrafi koordinatları, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafından belirlenmiş olup, bir olay anında zaman kaybetmeksizin ulaşım sağlanması öngörülerek, yürüyüş yolunun daha güvenli hale getirilmesi sağlanmıştır.

Likya Yolu Rotası Nereden Başlar Nerede Biter

Muğla’nın Fethiye ilçesinin Ovacık mahallesinden başlayıp Antalya’nın Konyaaltı İlçesinin Geyik Bayırı mahallesinde sona eren tarihi Likya Yolu toplamda 535 km’dir. 

Parkurda Sizleri Neler Bekliyor?

Muğla Fethiye'den başlayarak Antalya'ya kadar uzanan Tarihi Likya Yolu, Teke yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş, dünyanın en uzun 10 yürüyüş yolundan biridir. Patara Limanı yakınlarında bulunan ve 1994 yılında Prof. Dr. Sencer Şahin tarafından tercüme edilen Stadiasmus Patarensis yazıtında M.S. 43 yılında Likya’nın bir Roma eyaleti olduğu belirtilmekte ve bölgede yer alan 69 yol ve 53 şehir listelenmektedir.

Çadır kurmak istemeyenler için parkur üzerindeki yerleşim birimlerinde de konaklama imkanı bulunmaktadır. Parkurun genel bakımı sponsor kuruluşlar ve gönüllüler tarafından yapılmakta. Ayrıca rota üzerinde yer alan Antalya Kumluca’daki Gelidonya Feneri manzarası 2007 yılında Türkiye'nin en güzel manzarası seçilmiştir.

Bodrum’da facia !!! Bodrum’da facia !!!
Editör: TE Bilişim