İzmir’de orman yangınlarıyla mücadele için ‘orman benim’ kampanyası düzenlendi İzmir’de orman yangınlarıyla mücadele için ‘orman benim’ kampanyası düzenlendi
 İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde, İzmir'in çeşitli yerlerinde bazı okullara operasyon düzenledi. Bozyaka semtinde arama yapılan okullardan birinde arama hala devam ederken arama ile ilgili okulun avukatı Resul Tunçkır açıklama yaptı. Tüm Türkiye'de okullar aranınca biz burada da bir arama yapılacağını bekliyorduk diyen Avukat Tunçkır, ''Arkadaşlara sitem ediyorum geç kaldılar.

Marka kuruma ilk önce gelmeleri gerekiyordu çünkü burası bir marka. Yüzlerce madalya almış bir okul burası. Zaten burayı yaklaşık bir senedir Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, SGK müfettişleri idari yönden inceliyor'' dedi. Okula arama ve el koyma yetkisi ile geldiklerini dile getiren Resul Tunçkır, ''Suçlandığımız şeyler; Terör örgütü yöneticiliği, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, terör örgütü kapsamında resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi bozmak, yok etmek, gizlemek, resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan. Şirketimiz bunlarla suçlanıyor. Bu şirket bir senelik değil ki, 1999 yılında burası şirkete devredilmiş. Şirket tarafından idare ediliyor, maliye denetimi var, milli eğitim denetimi var, SGK denetimi var, yani her türlü denetimden geçiyor. Yeni mi aklınıza geldi bunların yapıldığı.

Peki soruyorum şimdi, bugüne kadar bunlara onay verdiniz o zaman onay verenlerin hepsi de suçlu, onlar hakkında da ben suç duyurusunda bulunuyorum. Şu an okulda arama yapıyorlar, evraklara bakıyorlar. Bilgisayar laboratuvarına girdiler, fen laboratuvarına girdiler, resim laboratuvarına girdiler; hatta bir polis arkadaş müzik odasına girdi bütün masaların altında org çıkınca şaşırdı'' dedi.

Öte yandan, 30 okul ve 15 evde aramaların devam ettiği, 20 gözaltı kararının bulunduğu bu gözaltı kararından şu anada kadar 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim