''Türkiye İzmir gibi olsa sorunlar çözülür'' ''Türkiye İzmir gibi olsa sorunlar çözülür''
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Kemeraltı’nda patlayıcı, parlayıcı, yanıcı ve yakıcı maddeleri bulunduran ve satan işyerlerini denetledi. 34 işyerindeki denetimlerini tamamlayan ekipler, yangın tedbirlerinin eksik olduğu, açıkta parlayıcı malzeme bulunduran işyerleri hakkında yasal işlem yapmak üzere rapor tuttu.
Denetimlerin süreceğini ve Kemeraltı’nın ardından İzmir geneline yayılacağını söyleyen İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, can ve mal güvenliği için tehdit oluşturabilecek maddeleri bulunduran ve satışını yapan işyerlerine yönelik denetimlerle olası olumsuzlukları önlemeyi amaçladıklarını belirtti.
Denetimle ilgili bilgi veren bir Yetkili, dalış ürünleri, av malzemeleri satan mağazaları, oyuncakçıları, LPG satışı yapan yerlerin tümünü denetleyeceklerini belirterek "Ruhsatsız çalışan, yangın tedbiri ve gerekli güvenlik önlemi almayan işyerleri hakkında rapor tutarak faaliyet konusuna göre emniyet müdürlüğüne ve ilgili ilçe belediyesinin zabıta birimine bildiriyoruz. Emniyet ve ilçe belediyesi can ve mal güvenliğini sağlamak üzere gerekli tedbirleri alıncaya kadar işyerlerinin faaliyetlerini durduracak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim