Amasya’da iki otomobil çarpıstı:1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı Amasya’da iki otomobil çarpıstı:1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı
 2006 yılında kurulan Amasya Üniversitesi’nin henüz fiziksel alt yapısını tamamlayamadığını ve bütçenin çoğunlukla olarak altyapı ihtiyaçlarına harcanmasının zorunlu kılındığını anımsatan Orbay, “Özellikle son bir yıl içerisinde gerek eğitim-öğretim faaliyetlerinde gerekse bilimsel araştırmalarda kullanılacak olan yüksek donanımlı makine, teçhizat ve laboratuvar cihazları alımlarına da büyük miktarlarda ödenek ayrılmıştır” dedi.
Amasya Üniversitesi ile aynı zamanda kurulan üniversitelerin iş dünyası, hayırseverler ve sivil toplum kuruluşları tarafından destek görürken, kendilerinin istenilen seviyede destek alamadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Orbay, “Pekçok üniversite kurulan vakıflar, illerindeki sivil ve kamu dernekleri aracılığıyla gerek bilimsel araştırmaları özendirmek, gerekse araştırmacıların motivasyonlarını yüksek tutma adına teşvik programları uygulamaktadırlar. Benzer şekilde pek çok üniversitemizde fiziksel gelişim, çevre düzenlemeleri, ek derslikler, sosyal ve kültürel yaşam alanları, spor kompleksleri gibi çoğu zaman o şehre gönül veren hayırsever iş adamları ve sivil toplum örgütleri tarafından üstlenilerek, merkezi bütçenin daha çok bilimsel araştırmalara harcanması sağlanmaktadır. Bu tür fiziksel mekansal büyümeler aynı zamanda öğrenci kapasitesi artışını da beraber getirerek şehirlerin bir üniversite şehri kimliği kazanmasını sağlamaktadır. Bu noktada, Amasya’nın ve dolayısıyla üniversitemizin arzu edilen noktaya taşınması sürecinde iş adamlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, özel sektöre, kamu kurum ve kuruluşlarına kısacası eğitim faaliyetlerinin doğrudan ya da dolaylı tüm paydaşlarına birlikte çalışma, maddi ve manevi destek noktasında önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir” diye konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim