Beratcan’ın katil zanlısı yakalandı Beratcan’ın katil zanlısı yakalandı
  İzmir’in Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında bombanın patlatılması sonucu şehit düşen er Özkan Ateşli’nin baba ocağına elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle BEDAŞ tarafından haciz gönderildi. Oğlunun acısını unutmadan icra müdürlüğünden gelen haciz kararıyla bir kez daha sarsılan baba Hamdi Ateşli, “Ben birkaç kez uyardım, saatim okunmuyor diye. Gelin okuyun dedim okumadılar. Gelip sürekli borç fatura çıkarıyorlar. Saat bozuk dediler. Birkaç daha gittim dilekçe verdim. 6 ay sonra gelip saati değiştirdiler. Ondan sonra büyük bir borç çıkarttılar ödeyemedim, sonra avukat aradı” dedi.
Elektrik saatinin bozuk olmadığını belirten şehit babası Ateşli, “Saat bozuk değil gelen eleman faturayı çıkartamamış. Başka birisi geldi ondan sonra bir fatura çıkarttı, ödeyemedim. Gelip saati değiştirdiler ama bir şey değişmedi. İcra kağıdı geçtiğimiz Cuma günü geldi. 800 lira borç var 1 milyar 744 lira bir fatura geldi, onun üzerine bir de avukat masraflarını ekleyeceğiz. Avukatla konuştum 'mecbur ödeyeceksin' diyor. Bu ay içinde ödemem gerekiyor. Şehit babası olduğumu söyledim ancak ilgilenmediler” şeklinde konuştu.
İleriki zamanlarda faturayı ödeyeceğini ifade eden Ateşli, “Şu anda ödeyemem ama ileriki zamanlarda ödeyeceğim"dedi. 
Şehit maaşı ile ilgili bir gelişme var mı sorusuna ise Ateşli, "Ondan bir haberim yok devlet sahipsiz bırakmaz. Devlet bilir biz bilemeyiz” dedi.
Hurdacılık yaparak geçim sağladıklarını ifade eden şehit babası Hamdi Ateşli, gelen yardımları kabul etmediğini de söyledi.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim